Zin voor zin

Nordin

 

Nordin werkt sinds kort bij ons. Hij wil graag weer zinvol bezig zijn en tegelijkertijd arbeidsritme opbouwen zodat hij door kan stromen naar een betaalde baan. Super Nordin, je bent welkom.

 

Taal 

In een eerder blog schreven we al dat Janam elke werkdag 1 woord leert. We hebben de woorden gebundeld in een boek met plaatjes met op de achterkant de woorden. Nu zijn we toe aan de volgende fase. Zinnen schrijven. Elke dag schrijven we een relevante zin op het bord. De zinnen bundelen we in een boekwerk. Een probleem, de zinnen staan niet in de juiste volgorde. Aan Janam is het om de zinnen in de juiste volgorde te zetten. We maken gebruik van magnetische strips. Elk woord is een apart magneetje en Janam kan er mee schuiven, totdat de zin correct is. Het werkt als een speer en we hebben er veel lol mee.

 

 

 

Accu’s repareren

Ja, we moeten er nu echt aan geloven. We krijgen steeds meer vragen over elektrische fietsen. Accu’s vormen vaak het grootste probleem. Die konden we tot nu toe niet repareren. Maar daar gaat verandering in komen. We hebben reparatieset aangeschaft waarmee we de accu’s batterij voor batterij kunnen testen en vervolgens kunnen repareren. Tenminste dat is de bedoeling. Het zal nog heel wat bloed, zweet en tranen kosten en we zullen nog heel wat Youtube filmpjes moeten bekijken om te leren hoe het moet, maar het begin is er. Waar een wil is, is een weg.

 

Roben in actie met de eerste pogingen om een accu te repareren

 

 

 

Delen:

2 thoughts to “Zin voor zin”

  1. Dus behalve leren fietsen te repareren kun je bij jullie ook nog op een speelse manier die lastige Nederlandse taal onder de knie krijgen! Heel mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *