Wonderen bestaan

Leenfiets

Beste lezer, dit wordt een gek verhaal.
We hebben twee leenfietsen. Twee dezelfde fietsen die de jongens heel mooi groen gespoten hebben zodat ze goed opvallen. Eén van deze fietsen hebben we al drie maanden uitgeleend. De klant brengt de fiets ondanks herhaald bellen en voicemail inspreken niet terug. Zijn fiets, een oranje Trek, hebben we inmiddels al lang en breed gerepareerd en die staat maar te wachten en te wachten. Nou ja, tot een paar weken geleden. Er kwam een meisje dat dringend een leenfiets nodig had. Onze enige nog overgebleven fiets was weg, en we besloten haar de Trek van de klant mee te geven. Een mooie fiets en ook een best dure fiets. Maar ja we wilden haar helpen. De volgende dag kwam ze met een sip gezicht terug: fiets gestolen. De sleutel was het enige dat ze nog van de fiets over had. Aiaiai. Nu waren we zowel de Trek kwijt als de leenfiets. Totdat Roben vorige week ging stappen. Midden in de nacht ontdekte hij de oranje Trek in het uitgaanscentrum van Amersfoort. Hij herkende hem omdat hij de fiets zelf gerepareerd heeft.

565-trek

Roben zette de fiets apart en de volgende dag ben ik de fiets op gaan halen. Het sleuteltje hadden we nog bewaard en verdomd, het paste. We hebben de Trek weer terug. Maar hiermee is het verhaal nog niet af. Vandaag belde Francis. Ze had de leenfiets gespot, hij stond vlak bij haar huis. Wonderen bestaan. Ik heb direct de auto gepakt en heb de fiets opgeladen. We hebben onze leenfiets weer terug. Wat een topactie Francis!

564-francis-met-leenfiets

Van onze klant overigens nog steeds niks gehoord. We zijn benieuwd of hij zijn Trek ooit nog op komt halen. Nou ja, anders hebben we er weer een leenfiets bij 🙂

Kinderfietsen

We hebben veel kinderfietsen. Maar als we ze repareren en in de etalage zetten is er geen kind dat ze koopt. Met als gevolg dat we geen kinderfietsen meer opknappen. Maar sinds kort volgen we een nieuwe strategie. Kinderen die met hun ouders een fiets willen kopen, laten we zelf hun fiets uitzoeken. Kinderen zijn superkritisch. De kleur, het soort fiets, en natuurlijk ook de grootte. Pas als de kinderen gekozen hebben en we met de ouders afspraken gemaakt hebben over de betaling, gaan we aan de slag. En nu opeens verkopen we de kinderfietsen wél.Wonderbaarlijk.

566-kinderfiets

UWV op werkbezoek

Werkbezoeken zijn zelden enerverend, maar deze week was het anders. We kregen Okke Puijk van het UWV op bezoek. Het is zijn taak om uit te zoeken wat re-integratiebedrijven nou werkelijk te bieden hebben. Iedereen belooft van alles en zegt van alles te kunnen, maar is dat ook zo?  Hij trof De Fietswerkplaats aan in vol bedrijf. Jongens en meiden, jong en oud, lekker aan het werk. Hij was zo enthousiast, we glommen van trots. Ja, we hebben een mooi bedrijf. En als je dan bedenkt dat we al die fietsen krijgen van Amersfoorters, helemaal voor niks. Zo’n 100 per maand. Als dat geen wonder is….

563-okke-puijk
Onne Puijk neemt een kijkje in de sloopafdeling van De Fietswerkplaats

 

 

Delen:

3 thoughts to “Wonderen bestaan”

  1. De Trek is gestolen en het originele slot zit er nog op? Heeft de eigenaar niet toevallig zijn fiets ‘gevonden’ en opengemaakt met z’n eigen sleutel? Het is een opmerkelijk verhaal!

    1. Nee, we hebben zelf een nieuw slot op de Trek gezet. We hebben beide sleutels in ons bezit. De eigenaar kan het onmogelijk zelf open gemaakt hebben. Het is inderdaad een zeer opmerkelijk verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *