Wie is dit jaar de snelste?

Een bijzondere opdracht

Een klant bracht ons een fiets in een erbarmelijke staat. Niet alleen het loopwerk was beroerd, maar de fiets was enorm aan het roesten. Maar de klant was enorm aan de fiets gehecht en vroeg of wij de fiets helemaal wilde knappen, inclusief het lakken van de fiets. Dat hebben we gedaan. Roben heeft de fiets geheel onder handen genomen.

891 kaalschuren fiets
Roben schuurt in samenwerking met Janam het frame geheel kaal

We hebben geen spuitcabine, daarom nam Roben het frame mee naar huis om het in zijn schuurtje van een primerlaag en 5 laklagen te voorzien. Vervolgens zette hij de fiets weer helemaal in elkaar.

 

892 Gespoten fiets
Roben en Denisse leggen de laatste hand aan de fiets. Nog even oppoetsen en klaar. 

En de klant? Die was hartstikke tevreden.

Kinderdeurtje

We hebben twee kleine driewielertjes. Die zijn perfect om mee door het kinderdeurtje te rijden. Kinderen duwen het deurtje niet uit zichzelf open, maar als we het eenmaal voordoen, zijn ze niet meer te houden. Ze rijden dan alsmaar rondjes, zodat ze steeds opnieuw door het kleine deurtje gaan. Vermakelijk.

896 Kinderdeurtje

De race der races

We hebben jaarlijks een bedrijfsuitje. Het is niet zo gemakkelijk om te kiezen hoe we dat invullen. Maar na allerlei opties gewogen te hebben, besloten we te gaan karten op een buitenbaan in Driebergen. Dat hebben we vaker gedaan. Dus nog voordat er een meter gereden was, boden de jongens al tegen elkaar op. En één ding was zeker, ik hoefde me geen zorgen te maken, ik zou als langzaamste eindigen.

895 Karten
Links vooraan Benjamin, daarachter Patrick, Johnny, Roben, Francis en Serkan. Rechts vooraan Daouda.

En inderdaad het werd weer een prachtige race. Nieuweling Benjamin deed het onverwacht goed, een ook Francis en Patrick weerden zich kranig. Maar het werkelijke gevecht ging zoals verwacht tussen Johnny en Roben. Het leek wel de formule 1. Echt een nek aan nek race, waarbij Roben als nipte winnaar uit de bus kwam. En de langzaamste renner. Nee, dat was ik niet. Serkan en ik waren aan elkaar gewaagd, maar hij bleek uiteindelijk toch iets sneller. Maar dank zij Daouda, die rustig zijn rondjes reed en de hanengevechten liet voor wat het was, eindigde ik niet als langzaamste. Dank je wel Daouda. We eindigde het uitje met heerlijk wokken in Hoevelaken. Dat hadden we verdiend.

Delen:

0 thoughts to “Wie is dit jaar de snelste?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *