WERK AAN DE WINKEL

Is het mogelijk met het opknappen van tweedehands fietsen betaald werk te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking? Met dat idee in mijn achterhoofd ben ik drie maanden geleden met een fietswerkplaats begonnen in de Hof der Toekomst in Amersfoort. Een prachtige, oergezellige plek, maar erg klein. Daarom ben ik al snel verhuisd naar een leegstaand schooltje in Liendert. Lekker veel ruimte en licht.

Werkplaats Liendert

Wekelijks komt de Kringloopwinkel kapotte fietsen brengen. De gerepareerde fietsen nemen ze dan weer mee en verkopen ze. De werkplaats is nog maar beperkt open. Elke dinsdag- en vrijdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur. De bedoeling is om dit in de nabije toekomst uit te gaan breiden. En hoe zit het dan met de jongens die komen helpen? Die werkervaring op komen doen? Ik ben begonnen met Martijn, maar die ontdekte dat hij fietsenmaken eigenlijk helemaal niet leuk vond. Daarna kwam Oktay. Toen hij een betaalde baan vond stopte ook hij met de werkplaats. Op dit moment werk ik samen met Kevin. Een handige goser van 18 jaar, die veel ervaring heeft in de fietsenmakerij, maar er tot nu toe geen werk in heeft kunnen vinden. Ontzettend handig. Ik kan veel van hem leren.

Kevin november 2013

Tip van de week: Hoe krijg je handvatten van een stuur?
Antwoord: Duw een schroevendraaier een klein stukje onder het handvat en spuit er dan wat smeermiddel in. Beetje kruipolie kan ook.

 

Delen:

0 thoughts to “WERK AAN DE WINKEL”

  1. Hartstikke goed, Ton; een fijne ,ruime werkplek én ook nog een handige jongen erbij;
    veel succes met je bedrijf enne….tip van de week is ook een goed idee….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *