We zullen doorgaan

Corona

We hebben het helemaal gehad met Corona, maar ja, we hebben het ermee te doen.  De monteurs hebben veel ruimte, kunnen makkelijk afstand van elkaar houden en dragen geen mondkapjes. Hier komen ook geen klanten . In het klantgedeelte dragen we meer en meer een mondkapje. Niet omdat het leuk is, maar omdat elke bijdrage telt. Ook op de EHBO herhalingscursus zijn kapjes en zelfs handschoenen verplicht. We hebben met minder cursisten les en houden afstand van elkaar. Desondanks zijn de docenten erin geslaagd er zinnige lessen van te maken. Petje af.

 

Ton in het EHBO lokaal

 

Accu’s reviseren

Een eerdere poging om accu’s van elektrische fietsen te reviseren, liep op niets uit. Maar nadat we een artikel in de krant hadden gelezen, hebben we opnieuw moed gevat. We doen een tweede poging. We hebben apparatuur aangeschaft om accu’s te kunnen doormeten en we hebben materialen gekocht om de accu’s in elkaar te kunnen zetten. Ook hebben we een nieuwe brandblusser gekocht. Een brandblusser die heel gericht kan blussen en die speciaal bedoeld is voor elektrische apparatuur. Op het moment dat de batterijen in de accu’s aan elkaar gesoldeerd worden, komt er warmte vrij. Die warmte moet minimaal zijn, omdat anders de batterijen in brand kunnen vliegen. Dus de kwaliteit van het soldeerapparaat en de puntlasser moet in orde zijn, de werkplek en de beveiliging. Het resultaat zou moeten zijn, dat we hele goede accu’s krijgen. Roben gaat zich hier als eerste over ontfermen. We stellen hem voor een klein deel van de week vrij van andere werkzaamheden, zodat hij zich helemaal op het reviseren van de accu’s kan richten. Het liefst richten we hiervoor een aparte ruimte in, maar die hebben we nog niet direct voorhanden, dat is opdracht voor de komende tijd.

 

Roben onderzoekt de werking van de nieuwe apparatuur. Heerlijke nieuwe speeltjes.

 

Groen gaat niet over rozen

 

 

Onze Amber bomen hebben inmiddels prachtige herfstkleuren. Onze straat kleurt groener en groener. Of roder en roder in dit geval. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Toen er plotseling een man met een gifspuit bij ons voor de deur aan het spuiten was, vloog ik hem zowat aan. De eigenaar is er nog niet aan gewend dat er groen is in de straat en stuurde de man op pad. Volgend jaar zullen ze dat anders doen. Maar ook mooie planten die we erin gezet hebben, beschouwen mensen blijkbaar als hun eigendom en zijn gewoon meegenomen. Van een mooie witte stokroos, bleef alleen nog de ondersteunende stok over. En dan hadden we nog clean up Amersfoort. Ze ruimden niet alleen rommel op, maar schoffelden planten weg die we er net moeizaam in hadden gezet. Nee, het groen in de Zwaaikom gaat niet over rozen. Maar we zullen doorgaan. Hoe groener, hoe mooier.

 

 

Delen:

One thought to “We zullen doorgaan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *