We zijn verhuisd

We zijn verhuisd

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt. Eén ploeg bleef in het oude pand aan het werk om de laatste klanten te helpen en om uit te zoeken wat we allemaal mee nemen en wat niet. De andere ploeg werkte aan de inrichting van het nieuwe pand. Met een klein feestje vierden we de eerste stappen in ons nieuwe pand.

Onze feestelijke verhuizing. Foto: Eric Hartog
Onze feestelijke verhuizing. Foto: Eric Hartog

Schrikken
We wisten van te voren dat we het pand met meerderen moesten delen. Maar we begrepen dat iedereen een eigen ingang had en dat dat prima te combineren zou zijn. De anderen op hun beurt dachten dat ze met een fietsenopslag te maken zouden krijgen en dat er nauwelijks sprake zou zijn van overlast. Toen ze echter op onze site keken, ontdekten ze tot hun schrik dat het hier om acht fietsenmakers gaat! Acht!. Een overleg was gauw geregeld. In De Drietand is het Klei-atelier gevestigd. Zij geven dagelijks cursussen en gebruiken de wasbakken in onze ruimte om klei af te spoelen. Ook moeten ze onze ruimte oversteken om bij de bakovens te komen. Maar hiermee is het verhaal nog niet af. Want er wonen aan weerszijde van De Fietswerkplaats twee mensen. Niels en Jorijn. Jorijn heeft hier ook haar eigen atelier. Hun kamers zijn totaal niet geïsoleerd, dus onze komst is een enorme aantasting van hun privacy. Ondanks alle verbazing verliep het eerste overleg in een goede sfeer. Het zal voor alle partijen wennen zijn de komende tijd. Ik hoop dat het ons lukt om er iets moois van maken.

Ons eerste overleg
Ons eerste overleg

Klaar voor de start…AF

Aanstaande maandag gaan we van start in De Drietand op het Neptunusplein. De wielen hebben weer hun plek gekregen aan het plafond; Voor de opslag van fietsen hebben we dubbelhoge fietsenrekken gekocht; De acht werkplekken voor de fietsenmakers zijn in gereedheid gebracht. Bewoners zijn heel nieuwsgierig en komen al regelmatig langs voor en praatje. Maandag maken we met zijn allen een gezamenlijke start. Hopelijk lukt het ons om net zo’n lekker sfeertje te krijgen als in Zielhorst. Een spannend avontuur.

Onze nieuwe Fietswerkplaats. Klaar voor de start....
Onze nieuwe Fietswerkplaats. Klaar voor de start….
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *