We zijn over

Exit Neptunusplein

We hebben afscheid genomen van ons pand aan het Neptunusplein. Adieu, het was ons een waar genoegen.

646 De laatste keer
De laatste keer, vlak voor sluitingstijd

Maar ja, vervolgens moesten we ons pand brandschoon opleveren. Dat was nog een hele klus. Hoe meer ruimte je hebt, hoe meer je bewaart, maar uiteindelijk is het ons gelukt, al duurde het tot in de late uren.

634 Opleveren Neptunusplein
Leeg. Alleen de touwtjes aan het plafond  herinneren nog aan de wielen die daar hingen. 
636 Denissen verwijdert bord
Denisse verwijdert ons uithangbord
637 Vervoer bord
En daar gaan we dan, de hekken staan al om ons pand.  Dank je wel Neptunusplein. 

Zwaaikom 23

628 Bannier

Op Zwaaikom 23 bewondert Daouda onze nieuwe banier.

Kom binnen

We hebben de afgelopen weken hard gewerkt. Wauw, wat een weken. Hard werken, maar het was ook leuk. Het waren weken van samenwerking, van saamhorigheid,  de beuk erin en lekker eten.

632 Vloer in aanbouw
De verdiepingsvloer krijgt langzaam maar zeker vorm. Remco en Kevin leggen de houten vloerdelen. 
631 Dochter Remco schildert
De dochter van Remco helpt met schilderen
630 Zetten wand
Een aannemer plaatst de wand. Een spannend moment, want nu krijgen we pas echt te zien hoe onze ruimte er uit gaat zien, hoe het licht valt en hoe het klinkt
641 Aanbrengen kettingen
Terwijl Janam nog staat te schilderen, hangen Remco en Roben kettingen op. Aan de kettingen hangen we onze extra wielen. 
645 Onze nieuwe locatie in wording.jpg
En zover zijn we nu, met links de nieuwe wand 

De nieuwe wand is ons geweldig meegevallen. We waren bang dat het te donker zou worden, maar dat is niet het geval. Wel hebben we nog last van geluid van de buren, omdat boven in de nok nog grote gaten zitten die de aannemer vergeten is. Dat wordt binnenkort opgelost.
Onder de vloer hebben we 6 werkplekken gemaakt. Boven op het metalen frame komt onze voorraad kapotte fietsen, maar eerst gaat een lasser het frame verstevigen met schoren en bevestigen aan de muur. We hebben er bewust voor gekozen in verband met het daglicht om het frame los van de wand te zetten, maar daarmee wiebelt het gevaarte ons wat teveel. Dat is niet prettig als je er op loopt en ook niet prettig als je er onder werkt. We willen het muur en muurvast hebben.

Verrassing

We hebben bij het Toekomstfonds van de Gemeente een subsidieaanvraag gedaan. Het fonds richt zich op projecten die de duurzaamheid in de stad bevorderen. Nou daar passen wij natuurlijk precies in. We recyclen 1000 fietsen per jaar. Maar helaas, het fonds keurde onze aanvraag af, omdat we niet innovatief zijn, we bestaan tenslotte al 4 jaar. Diepe zucht. Nelly Swijnenburg van de Gemeente Amersfoort kwam het een en ander toelichten. Ik ontving haar op de verdiepingsvloer, beetje wiebelig, maar wel veilig hoor -:)

639 Gesprek met Nelly

Tot mijn grote verrassing vertelde ze dat het Toekomstfonds de aanvraag niet honoreert, maar dat wethouder Tichelaar het zo’n mooi initiatief vindt dat de Gemeente toch graag een deel van de verhuis- en inrichtingskosten voor haar rekening wil nemen. Wauw, toppie natuurlijk. Een onverwachte meevaller, die kunnen we goed gebruiken.

Klanten

‘En zijn jullie al open?’ is een veelgestelde vraag. Ja hoor. Vanaf afgelopen maandag zijn we open. De verbouwing is nog niet achter de rug, een beetje rommelig is het wel, maar met de dag repareren we meer fietsen. De onderstaande foto is van onze eerste klant die betaalde. Haar naam weet ik niet, helaas, wel dat het om een nieuwe binnenband ging. Ze betaalde € 15,00. Laat er vooral meer klanten volgen!

635 De eerste klant

 

 

Delen:

2 thoughts to “We zijn over”

  1. Proficiat met de nieuwe werkplaats en veel succes, wat een bof zo’n gulle wethouder , maar ook dankzij jullie goede uitstraling. Met groet, IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *