We houden het hoofd koel

Warm, warmer, heet

 

 

Vanwege de warmte begonnen we deze week een uur eerder en stopten we om 5 uur. Achterin de zaak hebben we een grote blower die verkoeling geeft, maar aan de straatkant werd het echt heet.  Daar kan geen blower tegen op. Gelukkig hadden we ijs, veel ijs om voor verkoeling te zorgen. Ook voor onze klanten. De komende week zijn de temperaturen weer normaal en werken weer van 09:30 tot 18:00 uur.

Groot, groter, grootst

 

Ton stapt met behulp van een stoel op de fiets

We kregen deze week een Gazelle Solide binnen. Met framemaat 70. Een extreem grote fiets, zo’n grote fiets hebben we nog nooit gehad. Een gemiddelde framemaat is 57 cm. Ook een gepensioneerde fietsenmaker die onze zaak regelmatig bezoekt, had nog niet eerder zo’n grote fiets gezien. Tot onze verrassing heeft hij niet lang te koop gestaan. Er kwam een reus langs die de fiets onmiddellijk kocht.

Snel, sneller, snelst

Of we de achterband wilden plakken. En als we de fiets wilden uitproberen was dat geen probleem. Nou dat hoefde de klant maar 1 keer te zeggen. Het ging om een Merida met 29 inch wielen, die de klant zelf had omgebouwd tot e-bike. Met een 750 watt Bafang motor met 1100 watt piek vermogen aan de trapas. Met een 52 Volt accu, 16 ampère.

 

Saffier tijdens de testrit

 

Om beurten sprongen we op de fiets. Niet te geloven hoe hard deze fiets rijdt en hoe weinig inspanning het kost om 45 km per uur te halen. We gilden het uit van plezier en verbazing. Saffier had zoveel plezier in de testritten dat hij een rondje door de Isselt reed. Ja, als je test, moet je het ook goed doen.

 

Delen:

One thought to “We houden het hoofd koel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *