Wat fijn dat jullie er zijn

Wat fijn dat jullie er zijn

We krijgen het haast wekelijks te horen. Mensen die blij zijn dat we oude fietsen op komen halen en dat de fietsen een nieuw leven krijgen. Terwijl er toch geen geld tegenover staat. Duurzaamheid en zuinig omgaan met materialen lijkt steeds meer voet aan de grond te krijgen. Gelukkig maar. Van de week kregen we 50 fietsen op 1 dag! Een groot deel daarvan was van woningbouwcoöperatie Portaal. Eén keer per jaar bellen ze ons op om zogenaamde weesfietsen op te halen. Fietsen die tijdenlang ongebruikt zijn en waarvan de eigenaar niet op komt dagen. Nou, wij weten wel raad met dit soort fietsen, een kolfje naar onze hand. Dank je wel Portaal.

 

 37 fietsen van Portaal

Nieuwe EHBO koffer

Vorig jaar kregen we van EHBO vereniging St. Joris een fraaie EHBO koffer. Heel handig voor in de werkplaats. Maar helaas, tijdens de verhuizing is de koffer verdwenen. Ontzettend balen om zo’n mooi cadeau kwijt te raken. Tijdens de herhalingscursus vertelden we het de docenten, waarop ze besloten ons een nieuwe koffer te doneren. Op mijn vraag waarom ze er ons niet gewoon voor laten betalen, kregen we als antwoord dat ze onze opbouwende kritiek  goed kunnen gebruiken voor de verbetering van hun lessen. Kijk, dat is nog eens leuk om te horen.

 

John en Ton overhandigen aan Ton de EHBO koffer

De overhandiging kreeg nog wel een staartje, want vlak nadat we de koffer gekregen hadden struikelde John en viel met zijn hoofd dwars door ons kinderdeurtje heen. We hadden de koffer paraat, maar het bleef gelukkig bij een bult op zijn hoofd en een pijnlijke duim. Het kinderdeurtje is inmiddels weer helemaal hersteld. Hopelijk ook de kwetsuren van John. Dank, dank voor de koffer.

Nijkerk op bezoek

Nijkerk heeft last van zwerffietsen en twee dames, Anja en Liesbeth, hebben het plan opgevat om hier iets mee te gaan doen. ‘Van weesfiets tot toerfiets’ heet hun burgerinitiatief. Ze zijn bij alle fietsenmakers in de omgeving van Nijkerk en Hoevelaken op bezoek geweest en kwamen ook bij ons een kijkje nemen. Hun idee is vergelijkbaar met De Fietswerkplaats, ze willen een werkplaats met een dubbele doelstelling: recycling van fietsen en mensen aan werk helpen. Ze gebruiken het filmpje van De Fietswerkplaats om anderen te overtuigen. Ze waren heel verbaasd dat wij het zonder subsidie doen. Het zijn aanpakkers deze dames, ze weten overal geld te vinden, dus dat komt vast wel goed. Heel veel succes dames! Leuk dat jullie er waren.

 

Anja en Liesbeth

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *