Vrije vogel

Wat heeft de Coronatijd ons gebracht? 

 

 

Omdat we tot voor kort alleen on-line fietsen mochten verkopen, hebben we ons volop op Marktplaats gestort. We hadden soms 38 advertenties tegelijk lopen. Marktplaats houdt zich niet aan de normale kantoor uren. Dat betekende dat we extra uren draaiden, voortdurend in touw waren om onze klanten te informeren. Klanten stelden onze informatie en de gratis bezorg service zeer op prijs. Van de 25 reviews, scoorden we 23 vijfsterren en 2 viersterren. Dus we kunnen dit gewoon, dat is wat het ons leerde. Heel winstgevend was het niet, we maakten een minimale winst. Maar we leden in ieder geval geen verlies. Nu we weer klanten mogen ontvangen en fietsen in de winkel mogen verkopen, hebben we onze advertentie campagne vrijwel gestopt. Dat werkt een stuk rustiger, maar mocht het in de toekomst nog een keer nodig zijn, dan weten we de weg.

Vogels in onze straat

Voorheen was er geen vogel in onze straat te bekennen. Maar nu we veel groen hebben aangeplant en aan de zijkant van De Fietswerkplaats twee nestkastjes hebben opgehangen, hebben we nieuwe buren. In het ene nestkastje nestelt een paar pimpelmeesjes. In het tegenovergestelde hokje een stel koolmeesjes. Je hoort de vogelgeluiden bij aankomst. Supergezellig. Maar het gaat ook wel eens, bijna, mis. Van de week vloog een pimpelmees via de openstaande deur onze werkplaats binnen…En zie dan maar eens de weg terug te vinden.

 

 

Het kostte ons een half uur om het vogeltje de uitgang weer te laten vinden. We zwaaiden met poetsdoeken, klapten in onze handen, maar aanvankelijk liet het beestje zich helemaal niet wegjagen. Het leek totaal niet onder de indruk van ons drukke gedoe. Hij vloog steeds naar het licht toe, maar aan de bovenkant hebben we veel raampartijen, dus dat schoot niet op. Pas toen hij zich eindelijk weer eens op de grond waagde, ontdekte hij de deur. Gelukkig.

Vrije vogel

 

 

En dan hebben we nog een vrije vogel in huis. Nee, niet de Ara op de rug van Roben, maar Roben zelf. Na zeven jaar trouwe samenwerking en gestage opbouw van De Fietswerkplaats, kiest Roben ervoor om voor zichzelf te beginnen. Hij heeft dit eerder gedaan. Die poging mislukte omdat hij fysieke klachten kreeg, maar hij geeft niet op. Hij gaat het weer proberen onder het motto Sneller, Groter, Groei. Wij zijn daar natuurlijk helemaal niet blij mee, want Roben is de beste fietsenmaker van heel Amersfoort, wat zeg ik, van de hele wereld.  Wat enorm geholpen heeft is dat ik, Ton, hem geadviseerd heeft om het niet te doen. Hoezo zul je denken? Waarom heeft dit negatieve advies hem juist geholpen? Eerder adviseerde ik een jongeman om zijn studie af te maken en niet naar China te gaan om smartphone hoesjes te gaan kopen.  Ja, dit is een waar gebeurd verhaal. De jongeman was eigenwijs en ging naar China. Inmiddels heeft hij samen met zijn twee broers in Leusden een miljoenenbedrijf. Dus volg mijn advies vooral niet, is hiervan de les. 🙂 Roben, we gaan je super missen, maar we wensen je vanzelfsprekend alle succes van de wereld.

Delen:

3 thoughts to “Vrije vogel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *