Vraag

Interesse Gemeenteraad

 

Pascal, links op de foto, in gesprek met Ronald

We kregen een telefoontje van Pascal, adviseur mobiliteit van de Gemeente Amersfoort. ‘ Hebben jullie wel genoeg fietsen?’ vroeg hij ‘Het is een vraag vanuit de Raad’. We nodigden hem direct uit om eens bij ons te komen kijken. En dat deed hij. Wat is er aan de hand? In het kader van mobiliteit en duurzaamheid, wil de Gemeente Amersfoort zoveel mogelijk Amersfoorters op de fiets zien te krijgen. Maar dan moeten de fietsen natuurlijk wel beschikbaar en betaalbaar zijn. De Fietswerkplaats speelt hierbij een rol, wij hebben goede en betaalbare fietsen. Maar hebben we er ook voldoende, of is het nodig dat de Gemeente Amersfoort ons hierbij een handje helpt? Op dit moment hebben we geen hulp nodig. Want dagelijks weten Amersfoorters en bewoners uit omliggende dorpen De Fietswerkplaats te vinden. We krijgen er gemiddeld zo’n 4-5 per dag. We zijn er heel blij mee. Meer fietsen kunnen we op dit moment niet aan. Maar dank je wel Gemeenteraad. Fijn dat jullie aan ons denken. Met de vraag op zich al voelen we ons gezien en gesteund.

E-bikes

 

 

Naast stadsfietsen brengen mensen ons meer en meer e-bikes. In de laatste ophaalronde haalden we 36 fietsen op, waarvan 5 e-bikes. Tot nu toe neemt een medewerker deze fietsen over en knapt ze in zijn vrije tijd op. Maar ja, wat nou als we er steeds meer krijgen? Het is een lastige vraag. En dat begint al met de opslag van accu’s. Die zijn brandgevaarlijk en er zijn strenge en kostbare veiligheidsmaatregelen nodig om die op te slaan. En dan de techniek. De ene e-bike heeft de motor in het voorwiel, de ander heeft een middenmotor en bij weer een ander merk zit de motor achterin. En allemaal hebben ze verschillende displays en verschillende accu’s. Dus nee, hier gaan we voorlopig niet aan beginnen en al zeker niet op deze locatie. Dat er een toenemende vraag zal zijn naar het recyclen van e-bikes staat echter als een paal boven water, maar een antwoord hierop hebben we niet.

Fietsen te koop

 

 

Ja, ja. We hebben weer fietsen te koop staan. Te koop staan, dat hebben jullie toch altijd al? Ja, en Nee. Sinds anderhalf jaar verkopen we uitsluitend fietsen op bestelling. Mensen zoeken in ons magazijn een fiets uit en een paar weken later, of soms wel een maand later, staat de fiets klaar. De vraag naar gewone tweedehands stadsfietsen is zo groot, dat we alleen op deze manier de fietsen konden verkopen. Het grote voordeel van dit systeem is, dat mensen precies de fietsen kunnen uitkiezen die ze willen. We leveren dan echt maatwerk. Het nadeel is de lange wachttijd. Maar sinds deze week kan het allebei. We hebben zo hard gewerkt, dat we de orderlijst helemaal hebben afgewerkt. Je kunt nu een fiets uitkiezen die buiten staat, of toch een fiets kiezen uit het magazijn. Die staat dan binnen een week voor je klaar. Zo gezegd, zo gedaan.

Delen:

2 thoughts to “Vraag”

  1. Wat een gezellig en positief bericht van de werkplaats; zo te merken komen jullie om in de fietsen. Nu nog een vakman erbij voor de e-bikes. Zinnige en plezierige kerstdagen voor alle medewerkers. Ien van Bergen

  2. Ik kan jullie niet genoeg benoemen bij mensen die op zoek zijn naar een fiets of bij mensen die maatschappelijk verantwoord belangrijk vinden. Chapeau!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *