Voorbereiding verhuizing in volle gang

Verhuizen betekent opruimen

Eind juni gaan we pas echt verhuizen, maar we zijn nu al bezig om alles op te ruimen. We nemen alleen de goede spullen mee, de afvalbak draait overuren. We organiseren het zo dat onze werkplaats op het Neptunusplein tot op het laatste moment open blijft. Een drietal ervaren fietsenmakers blijft gewoon aan het werk, terwijl de anderen opruimen en verbouwen. Dat wordt spannend of het lukt. Maar ja, we kunnen het ons niet veroorloven een maand geen inkomsten te hebben, de verbouwing kost tenslotte al genoeg geld…

Verdiepingsvloer

We hebben een verdiepingsvloer gekocht van 72m2. De vloer is nu nog in gebruik bij het Kringloopcentrum.

606 Verdiepingsvloer
De stalen verdiepingsvloer van 6 bij 12 meter

De vloer past precies in onze ruimte, waarbij er aan beide kanten nog ruimte over is, zodat het daglicht nog zichtbaar en voelbaar is. Op de vloer komen fietsenrekken te staan met onze voorraad oude fietsen. Onder de vloer maken we 6 werkplekken. Boven de vloer hangen we onze voorraad wielen. We hebben er een eenvoudige maquette van gemaakt.

605 Maquette Bovenaanzicht
Bovenaanzicht met de lichtkoepels
603 Maquette met verdiepingsvloer
De verdiepingsvloer met fietsrekken, met daarboven de reservewielen
604 Maquette met werkplekken
Zes werkplekken onder de verdiepingsvloer

Afscheid Michel

Deze week is Michel gestopt bij ons. Michel is een geweldige fietsenmaker. We noemen hem de ‘wielenfluisteraar’ omdat hij zo goed slagen uit wielen kan halen. Maar heeft zoveel last van zijn rug, dat het fietsenmaken hem niet meer lukt. Balen voor hem en balen voor ons. We houden altijd een plek voor hem vrij, maar voorlopig heeft hij andere dingen aan zijn hoofd. Zet hem op Michel! En dank voor al die wielen.

551 Michel
Michel in betere tijden

Fietspomp

‘Kunt u even mijn band oppompen?’ Ja, natuurlijk kunnen we dat. Het is een vraag die ons wel 10 keer per dag gesteld wordt. We discrimineren vrouwen positief. Voor mooie vrouwen willen we ons wel uitsloven, daar pompen we de banden graag van op 🙂  Anderen geven we de pomp in handen, die zijn mans genoeg om het zelf te doen.

607 Fietspomp lenen

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *