Veilig werken

Arbeidsinspectie

 

We hebben bezoek gehad van de arbeidsinspectie. De arbeidsinspecteur was in grote lijn tevreden over de veiligheid op de werkvloer, maar wees ons tegelijkertijd op de verplichting van een RIE, een Risico Inventarisatie en Evaluatie. Elke werkgever is verplicht een RIE uit te voeren.  Nou dat hebben we geweten. Elke branche heeft zijn eigen RIE instrument. Bij de tweewielerbranche hoort een boekwerk van 84 bladzijden. Het gaat over veiligheidsschoenen, gevaarlijke stoffen, verlichting, tillen, gecertificeerde gereedschappen, de reflectie van de zon op het beeldscherm, pesten op de werkvloer, nooduitgangen, de constructie van de verdiepingsvloer, EHBO, brandblussers, het schoonhouden van werkvloer. Teveel om op te noemen. We hebben het boekwerk doorgeworsteld en de zaken aangescherpt. We kregen daarbij de genereuze hulp van Carlo Schijff, milieuambtenaar in ruste. Vorige week is de RIE goedgekeurd.

Autopech in tweevoud

Onze Ford Mondeo bedrijfsauto heeft het helaas begeven. Deels een beetje dom, omdat de koelvloeistof op was en de motor oververhit raakte, maar daarnaast moest ook de koppelingsplaat vervangen worden. Roben en Wouter, een huisvriend met verstand van auto’s, hebben samen een ‘nieuwe’ auto op de kop getikt. Een Opel Astra Stationcar.

Op de voorgrond de Ford Mondeo. Op de achtergrond de Opel Astra, onze nieuwe bedrijfsauto.

Een prima autootje die Opel Astra, maar na een week wilde hij niet meer starten. Helemaal niks. Het eerste idee was dat de startmotor kapot was, maar dat bleek niet het geval. Het was het contactslot. Gelukkig hebben we Roben, de man met de gouden handjes. Hij haalde bij de sloop een nieuw contactslot en in een ochtend kreeg hij de Astra weer aan de praat. Hij rijdt weer als een zonnetje. Dank je wel Roben!

Roben aan het sleutelen

 

Ophaaldienst met vakantie

Een klein deel van onze voorraad

Voor het eerst in onze 5 jarige geschiedenis, hebben we een zomerstop ingesteld voor het ophalen van fietsen. Dagelijks bellen mensen ons voor fietsen, maar vanwege vakanties hebben we geen personeel om ze op te halen. Fietsen die mensen brengen nemen we wel in, maar ophalen doen we even niet. In augustus starten we hier weer mee. Onze voorraad fietsen is zo groot, dat we ons de stop kunnen veroorloven, wat je noemt een luxe probleem.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *