Tussen Kunst en Kitsch

We kregen laatst twee prachtfietsen. Zo mooi dat we ons afvroegen of mensen niet per ongeluk de verkeerde fietsen aan ons gegeven hadden. Ze waren om door een ringetje te halen. We hebben de fietsen een poosje apart laten staan, omdat we verwachtten dat de gulle gevers wel op hun besluit terug zouden komen. Maar toen dat niet gebeurde hebben we ze voor een mooi prijsje kunnen verkopen.

527 Mooie fietsen

Van de week was het andersom. Ik haalde twee fietsen op bij een chique villa op de Berg. Een ouder echtpaar  stond al op me te wachten. Ze hadden twee fietsen voor me, en wat voor een fietsen. Twee wrakken, niet om aan te zien. Eén en al roest. Verschrikkelijk. De dame  vertelde dat ze haast geen afscheid kon nemen van de fiets, dat ze er op had leren fietsen, en of ik er goed voor wilde zorgen. “Ja hoor mevrouw” zei ik “we gaan er weer iets moois van maken” In werkelijkheid dacht ik  ” Ja hoor mevrouw, ik rij met deze fietsen gelijk naar de schroot” De dame nam met tranen in de ogen afscheid van de fiets. Aangekomen op de werkplaats liet ik vol ongeloof de fietsen aan Roben zien. “Zet die maar even apart” zei hij “daar weet ik wel iemand voor”. Wat? Daar weet je iemand voor? De ijzerboer neem ik aan? Een paar dagen later stond de geïnteresseerde bij ons op de stoep. Hij kocht 5 “antieke” fietsen die we hadden staan voor € 150. En de fiets van de oude dame? Nog dezelfde dag verkocht hij de fiets aan het Groninger Museum. Echt waar. Ik zal de volgende keer toch met iets andere ogen naar oude wrakken kijken.

Nieuwe taakverdeling

We hebben zoveel reparaties, dat we niet meer toekomen aan het maken van tweedehands fietsen voor de verkoop. We moeten vaak “nee” verkopen, omdat we geen fietsen meer te koop hebben staan. Op voorstel van Emrah hebben we daarom een nieuwe taakverdeling gemaakt. Paul, Kevin en Roben houden zich uitsluitend nog met reparaties bezig. Emrah, John, Francis, Stefan en Michel knappen fietsen op en Patrick en ik  slopen fietsen. Grappig genoeg weerspiegeld het precies de indeling van de werkplaats. Vooraan de reparateurs, in het midden  de opknappers en achteraan de slopers. En het werkt wonderbaarlijk goed, we hebben nu een mooi evenwicht tussen verkoop en reparaties. Hulde voor Emrah!

528 Werkplaats

 

Nieuw gezicht

Sinds kort werk Funda bij ons. Ze is de zus van Emrah. Ze doet allerlei administratieve taken en helpt klanten. Sinds zij er is, is het bureau weer  netjes én is de deur van de koelkast ontdaan van alle vette vingers. Welkom Funda. 🙂

531 Funda

 

 

Delen:

0 thoughts to “Tussen Kunst en Kitsch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *