Talent

Jurgen

Een paar maanden geleden klopte Jurgen bij ons aan. In verband met zijn opleiding tot fietsenmaker was hij op zoek naar een betaalde baan voor 4 dagen per week. Helaas zijn de betaalde banen bij ons op dit moment vergeven. Kom maar terug als je echt niks kunt vinden, kreeg hij als boodschap mee, want werk hebben we genoeg. En zo gebeurde.  Een paar weken geleden stond hij opnieuw bij ons op de stoep. Starters beginnen bij ons op de sloopafdeling. Zo ook Jurgen. Maar na een paar uur kwam Kevin vertellen dat Jurgen al een paar fietsen gedemonteerd had. Hij stelde voor dat Jurgen fietsen op zou bouwen. Nog dezelfde dag maakte Jurgen van twee fietsen één. Zo’n snelle leerling hebben we nog nooit gehad.

579-jurgen-met-kevin
Jurgen hangt zijn eerste fiets op.

Helaas voor ons maar gelukkig voor Jurgen, heeft hij na twee weken alsnog een betaalde baan gevonden bij Bike Totaal in Hoogland. Heel veel succes Jurgen, dat komt helemaal goed.

Diploma EHBO

Jawel. Roben en ik hebben ons diploma EHBO gehaald. Ik ken het cursusboek ongeveer uit mijn hoofd, maar Roben heeft het boek nooit ingekeken. Echt niet. Desondanks ging het hem heel goed af. Hij leert niet uit boeken maar uit de praktijk. Door op alle cursusavonden aanwezig te zijn en alsmaar te oefenen slaagde hij met veel bravoure. Van cursusleider Ton Arbon, van EHBO St Joris, kregen we voor De Fietswerkplaats een complete EHBO verbanddoos cadeau. Geweldig.

581-roben-met-verbanddoos

Pimp your bike

Of we eens naar de achterrem van de zware bakfiets wilde kijken? De eigenaar was ontevreden over de remmen. Of het ook anders kon? De prijs maakte niet uit. Dat was een kolfje naar de hand van Johnny. Hij heeft een compleet ander remsysteem op de bakfiets gezet. Hij heeft geslepen, gezaagd, gevijld, geboord. En dat allemaal met materialen die we voorhanden hadden. Het resultaat is prachtig geworden. Een oerdegelijk remsysteem. Helemaal Top.

577-rem

 

 

Delen:

0 thoughts to “Talent”

  1. Leuk dat we zo op de hoogte worden gehouden van de avonturen van de werkplaats, zo te lezen hebben jullie veel talenten aan boord. Succes verder, IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *