Strijd

Groothandel op bezoek

Toen we nog maar een piepklein bedrijf waren, nodigden we groothandel Kruitbosch uit voor een gesprek. Maar zij vonden ons te klein en wilden geen spullen aan ons leveren. Toen we groeiden kwamen ze snel op hun besluit terug, maar het was te laat. We vonden in groothandel Aalten een betrouwbare partner. Maar ja, wat doe je als deze betrouwbare partner opeens voor de gewoonste materialen een wachttijd heeft? Of zonder het ons door te geven, materialen gewoon niet levert. Dan ga je toch weer kijken bij de concurrent. Nee, niet bij Kruitbosch, zeker niet, maar bij Juncker dit keer. Paniek in de tent bij Aalten. Eerst de vertegenwoordiger over de vloer en toen dat niet hielp de directeur. Maar ja, het zakenleven is soms hard. Juncker levert sneller, heeft grote voorraden en de prijzen schelen niet veel. Dus voorlopig is de keuze op hen gevallen. Sorry Aalten!

 

Wat gaat er met ons pand gebeuren?

Vorige week donderdag was er een informatie avond over de nieuwe bestemming van ons pand. De gemeente heeft er in toegestemd dat er op de plek van ons pand een supermarkt komt. Een Aldi. Dat wisten wij natuurlijk al uit eerdere gesprekken, maar nu konden we concreet de plannen zien. Opgeklopte verhalen van de architect over een pand wat mooi aansluit bij het groen, maar feitelijk is het gewoon een dichte blokkendoos, met bovenop een parkeerdek voor 42 auto’s. De gemeente erkende onomwonden dat ze de grond aan de hoogstbiedende verkocht heeft. De toekomst van het plein speelt blijkbaar geen rol. Want wat moet het Neptunusplein met nóg een supermarkt in het lage segment. Er is al een Jumbo en een Hoogvliet. En waarom is er niet gekozen voor het woningen boven de supermarkt? Bewoning maakt het plein veel veiliger, vooral ‘s avonds.
De informatieavond was het startpunt van de procedure om het bestemmingsplan te wijzigen. Afhankelijk van de bezwaren kan het een half jaar tot 2 jaar duren. De Jumbo, niet uitgenodigd voor de vergadering maar gelukkig wel aanwezig, is hierin een belangrijke schakel. Heel pragmatisch laten zij doorrekenen wat de komst van de Aldi betekent. Bij omzetdaling zullen ze bezwaar aantekenen, anders niet. Afwachten maar weer…

556-informatieavond
Roben, in het rode T-shirt, naast architect Jan van Gils bij de maquette

 

 

 

 

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *