Stom geluk

Dom, dommer, …

Om spullen in te kopen voor onze  bedrijfslunch fietste ik naar de AH. Ik kocht een tas vol spullen en reed terug naar de Fietswerkplaats. Daar aangekomen merkte ik tot mijn ontzetting dat ik mijn portemonnee kwijt was. De portemonnee met daarin een deel van de dagomzet en het bedrijfspasje. Als een gek fietste ik weer terug naar de AH. Ik nam drempels in vliegende vaart en meldde mij hijgend bij de servicebalie. ‘Heeft u toevallig ook portemonnee gevonden mevrouw?’ Ze keek me verbaasd aan en schudde haar hoofd. Ditmaal reed ik heel langzaam terug en gaf ik mijn ogen de kost. Niks, helemaal niks. Teruggekomen controleerde ik voor de zekerheid mijn fietstassen nog eens, maar nee, niks te zien. Ik ging naar binnen, vertelde het verhaal en zette mij aan de telefoon om het pasje te blokkeren. Terwijl ik wachtte op de verbinding kwam Roben binnen met de portemonnee triomfantelijk in zijn hand. ‘Je bent echt een poffertje’ zei hij. ‘De portemonnee lag achter op je bagagedrager’. Oeps, wat een ongelofelijk geluk.

 

 

Filiaal in Soest

Dankzij de coronacrisis hebben we opeens een filiaal in Soest. Nou ja, een filiaal…Het zit zo. Patrick werkt al jaren bij De Fietswerkplaats. Hij houdt van een geintje en een dolletje, maar door de anderhalve meter regel had hij geen plezier meer in het werk. Hij besloot thuis de crisis af te wachten. En juist toen kregen we allerlei BMX stuntfietsen binnen. En Patrick is gek op BMX fietsen. ‘Breng ze maar naar mij’ zei hij. En dat doen we nu. Zijn huiskamer heeft hij omgetoverd tot een BMX fietswerkplaats. We rijden regelmatig op en neer om hem onderdelen te brengen en fietsen op te halen die hij af heeft. De eerste BMX hebben we al verkocht. Nu nog kijken of we een echt een werkplek in Soest kunnen vinden. Als iemand een idee heeft, houden we ons aanbevolen.

 

 

Voortschrijdend inzicht

In voorgaande jaren stopten we het ophalen van fietsen tijdens de zomermaanden. We konden de stroom van fietsen gewoon niet aan. Maar inmiddels zijn we erachter gekomen dat we dan heel veel mooie fietsen missen. Daarom zijn we nu al in mei met een eigen voorjaarsschoonmaak begonnen. Fietsen die al lange tijd in de rekken staan en waar nog heel veel aan moet gebeuren, verkopen we aan opkopers. De eerste lading fietsen hebben we voor een prikkie verkocht aan Julian. Hij verscheept de fietsen naar Suriname, waar hij een mannetje heeft die de fietsen een nieuw leven geeft.

 

Julian laadt de fietsen in

 

 

Delen:

One thought to “Stom geluk”

  1. Dat is boffen, Ton. Ik hoor steeds dat er nu meer fietsen worden verkocht. Is dat bij jullie ook zo ? Met groet, IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *