Sterk Stuk

Oersterk

Komt een jongeman uit Hilversum bij ons een fiets kopen. Hij heeft een sterke, degelijke fiets nodig. We hebben een Giant transportfiets voor hem staan die perfect bij hem past. Klaar is Kees. Maar nee, twee weken later komt hij terug. Balen, want zijn crank is bij het tandwiel afgebroken. Dat is echt uitzonderlijk, dat maken we nooit mee. Een crank kan verbogen zijn, maar afbreken doen ze niet, het is gehard staal tenslotte. We vervangen de crank, we geven niet voor niets drie maanden garantie. Tevreden vertrekt de klant weer naar huis. Twee weken later staat de klant weer met zijn fiets op de stoep. De ketting trapt door. Nader onderzoek leert dat het dit keer niet de crank is, maar zijn achtertandwiel. Er zit een nieuw achtertandwiel op, maar binnen een maand zijn de nokjes afgesleten. Onmogelijk, wat is hier aan de hand?

 

Het achtertandwiel met de drie bijna geheel afgesleten nokjes

 

De jongeman in kwestie blijkt een roeier die op nationaal niveau roeit. Hij heeft zo’n sterke beenspieren dat bij de minste of geringste frictie, hij alles aan gort trapt. We hebben het achtertandwiel vervangen met een nieuw tandwiel, met de allersterkste legering die er maar is. We hebben het tandwiel zo afgesteld dat het absoluut geen speling heeft. Nu maar afwachten hoe lang het wiel houdt…:-)

Warm water

Tot nu toe hadden we geen warm water. Maar met Jaap hebben we een loodgieter in huis die dit zaakje voor ons gefikst heeft. Met assistentie van Lars. Lars is een enorm leergierige leerling, hij wil alles leren. Niet alleen fietsen maken, maar ook het aansluiten van een boiler. Klasse mannen. We kunnen onze handen nu echt goed wassen.

 

Links Jaap, rechts onze leergierige Lars

 

Groen in de straat

Het zat al een poosje in de pen, het wachten was op toestemming van Rijnders Autodiensten. Van hun is namelijk het hek tegenover De Fietswerkplaats. En aan dat hek wilden we drie leibomen vastmaken. Van de week kwam de toestemming. Het zijn drie Lei-Ambers geworden. Omdat alles verhard is, staan ze in potten. Het was een hele klus om ze daar neer te zetten. Elke pot met boom weegt zo’n 200 kilo.

 

 

 

Het Kringloopcentrum schoot ons te hulp met hun vorkheftruck. Geweldig.

 

En daar staan ze dan. Drie lei-bomen recht tegenover onze zaak. Mooi he!

 

We zullen de bomen liefdevol verzorgen, laat de lente maar gauw komen.

 

 

Delen:

One thought to “Sterk Stuk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *