Stapje voor Stapje

Een aangename verrassing

Komt een man voorrijden met achterop zijn auto twee fraaie Gazelle Chamonix fietsen. Een heren en een damesmodel. De man komt binnen met een fiets aan de hand en we gaan er vanuit dat hij komt voor een reparatie of een onderhoudsbeurt. Maar nee. Hij was op weg naar de ROVA en bedacht dat wij misschien wel iets met deze fietsen zouden kunnen. Ehh?? ‘U geeft deze fietsen aan ons?’ ‘Ja, kunnen jullie er iets mee?’

 

 

Nou wel zeker kunnen wij iets met deze fietsen. Dit soort cadeautjes krijgen we niet dagelijks. Na een flinke onderhoudsbeurt en het vervangen van de banden hebben we beide fietsen voor € 250 per stuk verkocht. Kijk, daar worden we vrolijk van.

Fietsverhuur

We krijgen wel eens de vraag of we fietsen verhuren. Tot nu toe zeggen we hier steeds nee op, maar dat veranderde toen een familie uit Australië 14 dagen op bezoek kwam in Amersfoort. Of we aan de hele familie, klein en groot, fietsen wilden verhuren. Dat hebben we gedaan en het is beide partijen uitstekend bevallen. Misschien gaan we het wel vaker doen.

 

 

Minder spuitbussen

Het gebruik van spuitbussen met drijfgassen is enorm ingeburgerd in de fietswereld. WD40, remreiniger, kruipolie, siliconenspray. Voor allerlei toepassingen zijn spuitbussen beschikbaar. Super handig en goedkoop, maar niet milieuvriendelijk… De drijfgassen tasten de ozonlaag aan. Stapje voor stapje proberen we nieuwe producten uit die werken maar met een handpompje. Deze week was het Saffier die het initiatief nam om de WD40 spuitbussen te vervangen. Top Saffier. Het product is een stuk duurder, maar wat kan dat schelen als we hiermee een (inimini) bijdrage leveren aan het leven op onze aardbol?

 

Het vullen van het eerste handpompje met WD40

 

 

 

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *