Rollercoaster

Blunder

Ja, hoe moet ik dit uitleggen… Fietsen die we moeten repareren staan met hun neus richting werkplaats en we hangen er een opdrachtbon aan. Fietsen die klaar zijn, staan met hun neus richting uitgang en er hangt een factuur aan. Fietsen die mensen ons doneren staan in een neutrale stand en er hangt niks aan. Nou stond er al dagenlang een prachtige Cortina heren transportfiets in de ‘neutrale’ stand. Lars was een week op vakantie en hem kon ik het niet vragen. Dennis was die ochtend vrij en dus kon ik ook hem niks vragen. Ik dacht wat een mooie fiets. Ik keek er eens goed naar, er hoefde maar weinig aan te gebeuren. Ik fixte de fiets en zette de fiets op Marktplaats. Direct respons. Verkocht. Omdat ik alleen was kon ik de fiets niet direct brengen, maar ik beloofde de fiets de volgende dag af te leveren. Aan het eind van de middag stapte een klant de winkel binnen. Of we zijn fiets al gerepareerd hadden en hij wees naar de Cortina. Ik kon me wel voor de kop slaan. Natuurlijk meneer, de fiets staat voor u klaar. Weg fiets. Vervolgens moest ik de klant van Marktplaats gaan bellen. Ik beloofde mijn uiterste best te doen om een vergelijkbare fiets te maken. Twee weken later was het zover. Een Cortina Milo met de juiste framehoogte. Gelukkig. Klant toch nog tevreden. Pfff, het leven van een fietsenmaker gaat niet altijd over rozen.

 

De Cortina Milo

 

Marktplaats

We hebben tijdens de vorige lockdown geleerd hoe we Marktplaats in kunnen zetten voor ons bedrijf. Dus toen er weer een lockdown kwam en we geen fietsen meer in de winkel mochten verkopen, schakelden we direct om. De vorige keer leverde we ook fietsen thuis af, maar het ging nog wel eens mis met de maten. Nu geven we zoveel mogelijk informatie over de fiets, compleet met de bijpassende geschatte lengtemaat. Met een marge van 10 cm. Het werkt geweldig.  Ook weten we nu alle verschillende categorieën van Marktplaats. We passen de fietsen de we opknappen daarop aan.

 

Het is niet erg winstgevend, omdat we de fietsen gratis aan huis brengen, maar het houdt ons van de straat en we spelen er net quitte mee. Het levert wel geweldig veel waardering op van onze klanten. Dat zeker.

 

MH17

Van de meeste fietsen die we krijgen weten we het verhaal niet. De fietsen  staan in de weg, zijn overbodig en mensen willen ze graag aan ons geven. Maar deze week kregen we een bijzondere fiets. Een fiets afkomstig van een meisje dat samen met haar zus, vader en moeder, 7 jaar geleden neerstortte met de MH17.  Dan komt het nieuws toch wel heel dichtbij. We zullen heel goed voor de fiets zorgen, met alle liefde die we hebben.

 

Delen:

One thought to “Rollercoaster”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *