Retourboulevard

Retourboulevard

De Gemeente Amersfoort heeft het initiatief genomen om te onderzoeken of het mogelijk is een retourboulevard te starten. Een retourboulevard is een plek waar bedrijven bij elkaar zitten die te maken hebben met circulaire economie. Kringloopwinkels, vintagewinkels en natuurlijk ook De Fietswerkplaats. Een mogelijke plek is de Isselt, omdat daar al de meeste tweedehands bedrijven zitten. Maar ja, waarom zou bijvoorbeeld Kringloopwinkel Acht Plus uit Vathorst verhuizen naar de Isselt? Ze hebben daar geen enkel belang bij. Het idee is mooi, maar de praktijk zal weerbarstiger zijn…Gelukkig zitten wij al op de Isselt, dat scheelt. 🙂 In september komt een vervolggesprek.

 

In het midden initiatiefneemster Lisanne Dols van de Gemeente Amersfoort. Rechts Ton, van De Fietswerkplaats.

Vakantiestop

Vlak voordat de hitte losbrak, leverden mensen dagelijks fietsen bij ons in. Soms kregen we er wel 10 op een dag. Geweldig. Maar ja, we moeten ze natuurlijk wel kwijt kunnen. Daarom namen we het lastig besluit om het het ophalen van fietsen in de zomervakantie stop te zetten. Normaal doen we dat elke tweede zaterdag van de maand, maar nu dus even niet. We hadden het besluit nog niet genomen, of een grote bestelbus met aanhanger, stopte voor onze zaak. Of wij nog opknappers te koop hadden vroegen de Roemeense handelaren. We stonden op het punt van sluiten, het was 10 voor 6, maar dit kwam wel heel goed uit. Onze Razendsnelle Roben zocht 21 fietsen voor ze uit. We verkochten ze voor een tientje per stuk. Fietsen waar we alsmaar niet aan toekwamen en die we graag kwijt wilden. Zij blij, wij blij.

 

 

Een nieuwe vloer, en wat voor een vloer

Onze vloer van het winkelgedeelte bestaat uit tapijttegels die we meegenomen hebben van onze vorige locatie. Na twee jaar hebben die hun beste tijd wel gehad. Tijd voor een nieuwe vloer, laminaat. De tapijttegels gebruiken we als ondervloer. Afgelopen zaterdag hebben Patrick en Roben in de snikhitte, onder de deskundige leiding van Jaap, een nieuwe vloer gelegd. Wauw, daar moet op gedronken worden. Wat een geweldige klus mannen.

 

Van links naar rechts, Roben, Patrick, Jaap. Bij de deuren is het eerste reepje laminaat al zichtbaar

 

Jaap, links en Patrick aan het bier. Proost mannen. De vloer ligt er. De klus is geklaard. Geweldig gedaan. De foto is van Roben, daarom staat hij er niet op. Maar evengoed, ook voor jou, proost!

 

 

Delen:

One thought to “Retourboulevard”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *