Prijzen

Hogere prijzen

We maken veel fietsen voor mensen met weinig geld. Mensen komen dan met een bon bij ons die ze hebben gekregen van de Voedselbank, de Gemeente Amersfoort, het Caritas Fonds of van de Stichting Leergeld. Zo’n bon is dan standaard € 100 waard. Maar het lukt ons niet meer om voor deze prijzen fietsen te maken. We hebben daarom de fondsen laten weten dat we onze prijzen verhogen naar € 120,00. Voor de Stichting Leergeld was dat een goede aanleiding om eens bij ons langs te komen. De Stichting Leergeld heeft al sinds een jaar een nieuwe groep vrijwilligers waar we veel mailcontact mee hebben, maar we hadden elkaar nog nooit ontmoet. Dit was het goede moment. Elma kwam bij ons langs. Natuurlijk kreeg ze een rondleiding en een kopje thee. Een prettige ontmoeting. Fijn om te horen dat de Leergeld heel tevreden is over ons. De prijsverhoging vond Elma niet meer dan billijk. Ook andere leveranciers waar ze mee werken, kampen met dezelfde problemen.

Ton en Elma in gesprek

Niet in de prijzen

Fabrice en Sil van het Cals College

Oh wat had ik me er op verheugd. Twee groepen van het Farel College bogen zich over de vraag hoe het concept van De Fietswerkplaats landelijk uitgerold kan worden. Toen ook nog een derde groep van het Cals College uit Nieuwegein zich meldde, kon de pret niet op. Afgelopen woensdag was de presentatie van de verschillende plannen. Aan ons was gevraagd aanwezig te zijn. Prima natuurlijk. We maakten wel een voorbehoud, we wilden van te voren inzage in de plannen. De presentaties waren onder werktijd, dus we moesten een afweging maken. Maar we kregen geen plan onder ogen. Vlak voor tijd belden een groepje van het Farel College of we toch wilden komen, hun  presentatie ging zo beginnen. Een korte uitleg over de inhoud deed me beslissen om in de auto te springen. Ik was nog precies op tijd. Dacht ik. Maar nee, alles was al afgelopen. Wat? Hoe dan? Ja, het was allemaal sneller gegaan dan ze gedacht hadden. Balen. Maar waar ging jullie presentatie dan over? vroeg ik. Nou ons project is nu afgelopen hoor, daar hebben we geen zin meer om over te vertellen. Ik geloofde mijn oren niet. Uiteindelijk kregen we de presentatie per mail toegestuurd. In hun plannen hadden ze vooral aandacht voor de plaats. Ze kozen Hilversum en vonden vlakbij de afvalreiniging een geschikte locatie om te starten. Met een in hun ogen redelijke maandhuur van € 1695,00… Van de andere twee groepjes geen spoor. Blijkbaar was deze opdracht te onduidelijk, of veel te hoog gegrepen. Voor de winnaar hadden we een prijs in petto, maar helaas geen winnaar. 

Jaap is terug

 

Jaap sorteert

 

En de winnaar is? Jaap!!. Na een lang ziekbed van meer dan een jaar, is Jaap weer bij ons terug. Jaap is geen fietsenmaker. Jaap ordent, ruimt op en verzint oplossingen om alle spullen weer goed terug te vinden. Wat zijn we blij dat Jaap weer terug is. Echt waar, binnen een week zag De Fietswerkplaats er al weer een stuk opgeruimder uit. Top!

 

Delen:

One thought to “Prijzen”

  1. Wat een berichten, het pad van de fietsenmaker gaat dus niet altijd over rozen , maar gelukkig is Jaap weerterug, fijn voor hem en voor jullie.. Met groet, IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *