Op naar 2018

December

December is een moeilijke maand voor fietsenmakers. De dagen zijn korter, het is sneller donker, het regent en sneeuwt. Redenen genoeg om het bezoek aan de fietsenmaker even uit te stellen. We hadden tot een week geleden dan ook een lagere omzet dan normaal. Maar de afgelopen week maakte het weer helemaal goed. Het was filerijden voor onze deur. Niet zozeer voor ons natuurlijk, vooral voor de Kringloopwinkel, maar wij pikten daar ons graantje van mee.

                                                             filerijden voor onze deur

 

Crew22

Via marktplaats verkochten we een Batavus New Fashion. Eerlijk gezegd vind ik het nogal een onogelijk fietsje. Maar daar denkt niet iedereen hetzelfde over…Toen de koper de fiets kwam ophalen informeerden we waarom hij juist deze fiets kocht. Hij vertelde dat hij een fietsverhuurbedrijf heeft in Amsterdam,  Crew22, die toeristen rond laat rijden op oerhollandse fietsen van rond 1960. Vóór 1960 waren alle fietsen zwart. Vanaf 1960 kregen de fietsen kleur. Rood, oranje, blauw, groen. Dat zijn de fietsen die ze graag willen, fietsen die kleur geven aan de stad. Wij vinden het helemaal prima, weer een fiets verkocht en weer wat geleerd.

Lege rekken

 

We verkopen zoveel fietsen, dat we voor het eerst sinds we op de Zwaaikom zitten, lege plekken hebben in onze fietsenrekken. Een van onze doelstellingen voor 2018 is dan ook dat we nog meer reclame gaan maken voor het niet zomaar weggooien van fietsen. We zijn via raadslid Astrid Janssen van Groen Links in gesprek geraakt met de ROVA om er voor te zorgen dat er geen fietsen meer in de ijzercontainers terecht komen en als schroot vermalen worden. Het lijkt allemaal zo simpel, maar dat is het niet, we hebben nog een lange weg te gaan. Ik hoop dat we het in 2018 voor elkaar krijgen.

Met de allerbeste wensen voor 2018!

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *