Op Jacht

Versterking

Sinds december werkt Johnny bij ons. Hij is geen fietsenmaker, maar heeft wel een technische achtergrond. En dat is te merken. Hij levert aan de lopende band fraaie fietsen af. Welkom Johnny.

430 Johnny

 

Onze fietsenvoorraad is niet oneindig

Met zoveel goede fietsenmakers in huis, raakt onze voorraad fietsen snel op. We hebben nu nog zo’n dertig fietsen in de rekken staan. Het zijn vooral hybride fietsen. Dat zijn fietsen met vaak drie kettingbladen voor en acht tandwielen achter. Omdat ze een derailleur hebben en een gesloten kettingkast ontbreekt, zijn ze niet zo geschikt als stationsfietsjes. Bovendien is het kostbaar om deze fietsen op te knappen, omdat zowel de kettingbladen, de tandwielen én de ketting vervangen dienen te worden. Tijd dus om in actie te komen…

De Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Amersfoort

Samen met Daan bezocht ik de receptie van de Gemeente Amersfoort. Ik hoopte daar wat ambtenaren en gemeenteraadsleden te ontmoeten. Want ik heb namelijk wel een idee waar we fietsen vandaag kunnen halen. Ik had geluk, want op een gegeven moment stond burgemeester Bolsius plots naast me. “Dat treft Burgemeester, u bent precies de persoon die ik moet hebben” opende ik het gesprek.

445 Ton en Burgemeester

De Burgemeester had in zijn nieuwjaarsspeech net verteld over duurzaamheid en hergebruik van materialen. Mijn verhaal over De Fietswerkplaats sloot er naadloos op aan. “Maar” zo vroeg ik hem “hoe is het toch mogelijk dat er op het terrein van de ROVA in de ijzercontainers, gewoon fietsen worden weggegooid. Fietsen die wij prima kunnen gebruiken. En” voegde ik er aan toe, “hoe kan het dat noch de politie, noch het Fietsendepot bereid is om ongebruikte fietsen in de stad op te halen? Als stadsbewoner mag je zo’n “weesfiets” van de straat plukken, maar dan moet je de fiets vervolgens een jaar opslaan voordat je er iets mee mag doen. “Vind een raadslid dat achter je plannen gaat staan” adviseerde de burgemeester mij. “En stuur me een mail met je vragen, dan kijk ik er naar. Maar…, ik beloof niks”
Op de  receptie trof ik raadslid Rob Smulders van de PvdA. De volgende dag mailde hij me een nummer van een ROVA beleidsmaker. De eerste contacten zijn gelegd, nu maar eens kijken wat er uit gaat komen…Wordt vervolgd.

 

 

Delen:

0 thoughts to “Op Jacht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *