Ook een eigen zaak?

Reza

 

 

Reza werkt sinds een paar maanden bij ons. Hij komt uit Afghanistan en is de Nederlandse taal nog niet heel goed machtig. Maar hij heeft een plan. Hij wil een eigen fietsenzaak beginnen. Reza is nog een beginnend fietsenmaker en moet nog veel leren, maar waar een wil is, is een weg. Of een fietspad. Zet hem op Reza.

Saffier

 

 

Saffier is een gevorderd fietsenmaker. Hij heeft geen diploma’s, maar wel certificaten. Hij heeft eerder bij een fietsenmaker in loondienst gewerkt, maar is daar weg gegaan omdat de sfeer hem niet beviel. Hij wil in Amersfoort voor zichzelf beginnen. Hij vraagt ons de oren van de kop en staat werkelijk te trappelen om te beginnen. Maar allereerst wil hij zijn rijbewijs halen. Daarna begint hij voor zichzelf. Gaat lukken Saffier. Gewoon doen. Maar misschien is er ook een baan voor jou in het onderwijs weggelegd. Want het komt niet vaak voor dat een medewerker zoveel tijd neemt om een andere medewerker iets uit te leggen. Janam, op de achtergrond, maakt normaal gesproken kinderfietsen. Nu waagt hij zich aan een fiets met een derailleur. Saffier legt hem haarfijn de kneepjes van het vak uit. Chapeau!

Aartjan

 

 

Naar aanleiding van het artikel in de Vogel Vrije Fietser van de Fietsersbond, nam Aartjan contact met ons op. Hij komt uit de omgeving van Delft en overweegt een fietswerkplaats te starten. Het leverde een prettig bezoek op, vol vragen. De naam voor zijn werkplaats heeft hij al: simpelwegfietsen.nl  Een schitterende naam, om jaloers op te worden. Op de foto staat Aartjan in zijn eigen werkplaats. Fietsen maken kan hij al.  Nu nog de stap naar de eigen onderneming. Heel veel succes! We komen graag een keer bij je kijken als het zover is.

 

Delen:

One thought to “Ook een eigen zaak?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *