Ontroerend

De actie met de flyer werkt prima. We krijgen vrijwel dagelijks fietsen aangeboden die mensen aan ons weggeven. We kunnen alle fietsen gebruiken, maar soms is er een fiets bij die zo lang buiten gestaan heeft, dat ook wij er niks meer van kunnen maken. Of toch wel?

Image
Ontroerend
Sinds een kleine maand werkt Francis bij ons. Francis is heel handig in internet en Marktplaats en door haar hebben we al heel wat fietsen verkocht. “Maar als er een klant de Werkplaats inkomt, heb ik geen idee wat ik moet doen” vertelde ze van de week. ” Ik zou dat wel heel graag willen kunnen”. Francis heeft een autistische stoornis, Asperger. Diezelfde middag zou er een klant langskomen voor een fiets. Kevin stelde voor dat Francis deze klant zou gaan helpen. Zo gezegd, zo gedaan. We hebben het gesprek voorbereid, waarbij we zoveel mogelijk vragen van de klant verzonnen hebben en beantwoord hebben. Want vooral de onduidelijkheid en de onverwachtheid van vragen, maakt het voor Francis lastig om een klant te woord te staan. “Ik zal je wel helpen” zei Kevin. “Ik ben er bij, maar op een afstandje. Alleen als je me echt nodig hebt, help ik”. Zo gezegd, zo gedaan. En Francis (met bruine pet) verkocht haar eerste fiets. Kevin (met zwarte pet) bleef keurig op afstand. Alleen toen de vrouw iets vroeg over de versnellingen, haalde Francis Kevin erbij om deze vraag te beantwoorden. Ik vond het een ontroerend tafereel, prachtig.

Image

 

Klachten
De wittebroodsweken zijn voorbij. Nu gaat het serieuze werk beginnen. De laatste weken hebben we opvallend veel klachten binnen gekregen. Over een fiets die te zwaar loopt, onbetrouwbare remmen, een loszittende crank, lekke banden…We hebben het heel druk, we repareren en verkopen heel veel fietsen en blijkbaar gaat er dan wel eens wat mis. Wat hieraan te doen? Want dit willen we niet, daar zijn we het allemaal over eens. Om de kwaliteit van de fietsen te bewaken, hebben de jongens een lijst opgesteld van zaken die bij elke fiets moeten worden nagelopen. Ieder van ons, we zijn inmiddels met zijn vijven, is daar zelf verantwoordelijk voor. Na de controle zal elke fiets door Kevin of Roben, onze officiële fietsenmakers, nog eens worden nagelopen. Daar bovenop krijgt elke klant een gratis servicebeurt bij aankoop van een fiets. Want soms trilt iets los,  of moeten we spaken die wij vervangen hebben opnieuw aandraaien. De jongens gingen direct met de lijst aan de slag. 

Image
Image          

Nog dezelfde dag kregen klanten te horen dat ze een gratis service beurt krijgen, binnen drie maanden na aankoop. Een aangename verrassing!

Delen:

0 thoughts to “Ontroerend”

  1. wat word ik hier blij van! oude dingen weer bruikbaar en mooi maken en dat ook nog door goed samen te werken!! Els Beekman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *