Oeps

Het Leger des Heils

Het Leger des Heils heeft driemaal een bezoek gebracht aan ons pand. Nee, niet om ons hun blad de “Strijdkreet” te verkopen, maar omdat ze van de oude bibliotheek een kerk willen maken. Oeps. Het is alweer een maandje geleden dat ze geweest zijn, maar de laatste keer was er een architect bij die druk aan het schetsen was. Een eerdere poging om het pand om te toveren tot een kerk mislukte, omdat het teveel geluidsoverlast oplevert voor de buurt. Daar houden we ons dan maar aan vast…

Gift

Deze week kwam een man met vier enorme plastic zakken ons pand binnen. Oeps. “Willen jullie ze hebben?  Het zijn er tweeduizend” Ehh, ja, en en wat zit er dan in die zakken? Uit de zak haalde de man een merkwaardig product tevoorschijn. Niemand van ons had enig idee wat het was.

Wat is dit?
Wat is dit?

Het blijken tyreswitches te zijn, bandenafnemers. Met één beweging kun je een band eraf halen, en met één beweging kun je dezelfde band er weer opleggen. De man deed het voor. Een werelduitvinding. De jongens rekenden zich al helemaal rijk. Ze zouden de tweeduizend stuks wel even gaan verpatsen op de markt. Maal € 10 is toch gauw € 20.000. Maar in de praktijk bleek het toch even tegen te vallen. Waar de man met gemak een band eraf haalde en weer opzette, lukte het ons met horten en stoten, of zelfs helemaal niet. Nog even oefenen dus, en dan kijken wat we ermee gaan doen.

Dominique

Deze week is Dominique, 24,  bij ons gestart. Hij is zeer ernstig ziek geweest en is nu vrijwel geheel hersteld. Bij ons probeert hij weer arbeidsritme op te doen. Hij heeft vooral een voorliefde voor mountainbikes en racefietsen. Een week is nog maar kort, maar zijn kennisniveau in combinatie met zijn passie voor fietsen, maakt zijn start heel hoopvol. Welkom Dominique!

Vast contract

Zo’n anderhalf jaar geleden kopte het AD:  “Fietswerkplaats misschien springplank naar vaste baan”. Inmiddels zijn we zover. Kevin tekende deze week een vast contract voor 20 uur. Gefeliciteerd Kevin!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *