Nieuwe plannen

De Zwaaikom

De sloop van ons pand op het Neptunusplein nadert razendsnel. 30 Juni moeten we ons pand leeg opleveren. De tijd begint te dringen, maar we hebben niet stil gezeten…Toen bleek dat niet alleen De Fietswerkplaats maar ook de Bouwkringloop, een nieuw op te zetten tweede hands bouwmarkt, dringend op zoek is naar een nieuwe plek begon er wat te groeien.

593 Vergadering Kringloop
Roben de Kloet van De Fietswerkplaats, Lidy Bartels van de Kringloop, Gijsbert Jansen van de Bouwkringloop en Mieke Bleij van de Kringloop in overleg

Anders

Gijsbert is bouwkundige en tekende een aantal plannen. Schets A is de bestaande optie, schets D is een verrassende variant. Rood is het huidige Kringloopcentrum. Blauw is het magazijn van het Kringloopcentrum en Groen is de hal die we kunnen huren.

596 kringloop variant A (2)
In deze optie is de voordeur van De Fietswerkplaats zo’n 50 meter verwijderd van de hoofdingang van het Kringloopcentrum. 50 Meter niemandsland. 

 

597kringloop variant D
In deze optie komt De Fietswerkplaats in de huidige opslaghal van het Kringloopcentrum. De winkeldeuren liggen nu veel dichter bij elkaar, aantrekkelijker voor het publiek. 

Optie D heeft de voorkeur van ons allemaal. De Fietswerkplaats huurt in deze optie een deel van het Kringloopcentrum. In de tekening staat nog 300m², maar dat is te groot, want te duur voor ons. De werkelijke ruimte zal zo’n 150 m² zijn, waarbij we de hoogte van 6.80 m gaan benutten voor opslag van fietsen. De opslagruimte van het Kringloopcentrum verhuist naar het magazijn, in Blauw. Definitief zijn de plannen nog niet, de vastgoedondernemer moet er nog zijn fiat aan geven.

Van Zaandam tot Maastricht

Het gaat supergoed met de fietsen die we krijgen. Mensen komen ons wekelijks fietsen brengen en elke woensdagmiddag halen we in de stad zo’n 10 tot 15 fietsen op. Maar er is ook iets raars aan de hand. Want we krijgen niet alleen telefoontjes uit Amersfoort maar ook  uit Groningen, Alkmaar, Beverwijk, Zaandam, Almere, Gouda, Moordrecht, Maastricht. Mensen bellen ons op omdat ze fietsen voor ons hebben, maar ja, om nou even naar Maastricht te rijden…Dat doen we niet, met pijn in het hart. Blijkbaar bestaat dit initiatief nergens anders in Nederland, dat is toch vreemd. Vandaag kwam een echtpaar uit Alkmaar speciaal naar Amersfoort om twee fietsen te brengen. Zo kan het ook.

598 Fietsen uit Alkmaar

Delen:

0 thoughts to “Nieuwe plannen”

  1. Mooi,Ton, dat er een nieuwe optie is. Is jullie variant (D) niet een beetje vreemd ingedeeld ? Maar jullie vinden dat kennelijk toch de beste gelegenheid. Succes met de onderhandelingen. IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *