Nieuwe Koers

Boa’s op bezoek

Drie weken geleden kregen we  twee Boa’s op bezoek. Ze informeerden of wij fietsen verkochten. We vertelden hen dat we in de verhouding 70-30 verkopen, geheel volgens de regelgeving. 70% Reparaties en 30% verkoop. Ze zouden het nog eens navragen. En jawel, later op de dag kregen we een telefoontje. Uitsluitend reparaties zijn nog toegestaan, verkoop in de winkel mag helemaal niet. On-line verkoop bleek wel te mogen. Oeps, dat was even schakelen. Allereerst draaiden we alle fietsen buiten om. Normaal zijn de prijskaartjes goed zichtbaar, nu niet meer. Als signaal dat we niet meer verkopen.

 

 

 

On-line verkoop

Vanaf dat moment hebben we ons op de on-line verkoop gestort. We hebben we al eens eerder een enkele fiets via Marktplaats verkocht, maar nu houden we zo’n 20 advertenties voortdurend in de lucht. Dat betekent foto’s maken, teksten schrijven, publiceren. En met een extra service:  We bezorgen de fietsen kosteloos bij mensen thuis. En verhip, het werkt. Ons werkgebied is nu wel groter. We bezorgen in Huizen, Bunschoten, Soest, Barneveld, Leusden,  maar vooral Amersfoort. Soms krijgen we nieuwe klanten, die maar 500 meter van ons af wonen. Waar we eerst dachten dat we deze maand enorme verliezen zouden draaien, springen we er nu aardig uit. En de recensies op Marktplaats liegen er niet om. We hebben 7 recensies gekregen, 7 keer een 10! Waarom hebben we dit niet eerder bedacht? Dank je wel Boa’s! 🙂

 

Roben brengt twee racefietsen naar Baarn
Roben brengt twee racefietsen weg

 

Opruimen

Nu er vrijwel geen klanten meer in de winkel komen, alleen voor reparaties, geeft het ons tijd om op te ruimen en nog eens op te ruimen. Geen karweitjes om naar uit te kijken, maar dit is wel het moment. Op de (helaas wat vage) foto hieronder liggen kettingkasten verspreid over de vloer. We hebben er de afgelopen jaren zoveel bewaard, dat we geen idee meer hebben wat we wel en niet hebben. Lars heeft ze allemaal gesorteerd, en vooral heel veel kettingkasten weggegooid. Soms bewaren we veel te veel. Toppie Lars.

 

 

 

 

 

 

 

Delen:

One thought to “Nieuwe Koers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *