Mooie dingen

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde werkplaats is heerlijk, maar eenvoudig is het niet met al die niet stapelbare onderdelen. Wat bijvoorbeeld te doen met de tientallen bagagedragers die we hebben? Jaap weet daar wel raad mee. Van een rommelig zooitje wordt het plotseling een heel overzichtelijk geheel. En nog mooi ook.

 

Jaap hangt de bagagedragers op. Nu weten we tenminste wat we hebben.

Woorden worden een boekje

Janam komt uit Sri Lanka, woont al enige tijd in Amersfoort, maar is het Nederlands nog niet goed machtig. Hij wil heel graag, maar leert niet gemakkelijk. We hebben de afspraak dat hij elke dag dat hij bij ons werkt een nieuw woordje leert. Het is inmiddels al een heel boekje geworden en het losbladig boekje groeit nog steeds. Op de voorzijde staat een plaatje. Op de achterzijde staat de tekst van het betreffende woord. Ik heb hem laatst ‘overhoord’ en wist de begrippen al aardig uit zijn hoofd. Klasse Janam.

 

Ton ‘overhoort’ Janam. Op het plaatje een accuboor.

 

Kennis is…vakmanschap

Roben is nog niet volledig hersteld van zijn rug. Hij werkt nog halve dagen. Omdat hij zo jong is verwachten klanten niet direct dat hij een lopende encyclopedie is. En zelfs vertrouwde klanten kan hij versteld doen staan. Dit keer wilde een man met Roben op de foto, omdat Roben veel meer van de fiets wist dan de trotse eigenaar zelf. Zo zag Roben in één oogopslag dat de fiets uit 1968 kwam, dat het om een oudere versie ging met een gazelle crank en dat de eigenaar de voorrem zelf gemaakt had. Ja met de kennis van Roben zit het wel goed, nou zijn rug nog.

 

De trotse eigenaar naast ons kenniscentrum Roben, met fiets natuurlijk

 

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *