Mooi Plaatje

Mooi plaatje

Een vrouw belde met De Fietswerkplaats omdat ze een fiets had die ze graag weg wilde doen. Ze wilde eerst de ROVA bellen, maar toen haar vriend haar attendeerde op De Fietswerkplaats belde ze ons of we de fiets op wilde komen halen. De fiets had een paar jaar buiten gestaan en zag er smoezelig uit, maar het frame was nog pikobello. ‘Wat een mooie fiets mevrouw’ vertelde ik haar ‘als we hier twee dagen aan werken, kunnen we de fiets voor € 150 verkopen.’ Mevrouw vond het helemaal prima en wenste ons succes. En zie hier, bij het afleveren van de opgeknapte fiets, wat een plaatje. Met dubbele regenboog!

 

 

Themacafé

De Hof der Toekomst in Kattenbroek waar ik woon, bestaat dit jaar 25 jaar. Tijdens dit jubileumjaar komt elke maand een buurman of buurvrouw vertellen in een themacafé over zijn/haar beroep of passie. Dit keer mocht ik mijn verhaal vertellen over De Fietswerkplaats. Nou, dat doe ik met genoegen. Je gooit er een dubbeltje in en ik praat een uur. Vol vuur. Heerlijk.

 

 

Onderzoek binnenbanden

Roos en Florien zitten op 4 Havo van het Hogeland College. Ze plaatsten een oproep om een idee aan te leveren voor een onderzoek. Ik heb ze het idee aan de hand gedaan om te onderzoeken wat er nou precies met afgedankte binnenbanden gebeurd. En warempel, het onderwerp sloot precies bij hun wensen aan. Hun eerste stap was om een kijkje te komen nemen bij De Fietswerkplaats. Ze willen het hele proces van weggooien en verwerken in kaart brengen en daarnaast willen ze met ideeën komen wat er zoal met binnenbanden te doen is. Volgens de ROVA worden binnenband gerecycled. Dat zal vast waar zijn, maar dan moeten de banden wel in de speciale container gegooid worden. Fietsenmakers moeten daar geld voor betalen, dus verdwijnen ze waarschijnlijk vooral in de grijze containers. En dan? Kan de ROVA ze er dan nog uitvissen, of verdwijnen ze dan in verbrandingsovens? Ik ben heel benieuwd naar het resultaat van hun onderzoek. Heel veel succes meiden!

 

Roos en Florien terwijl Ton een binnenband demonstreert

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *