Missie

We hebben een missie

Met De Fietswerkplaats dragen we bij aan duurzaamheid en scheppen we werk. En dat allemaal zonder structurele subsidies. Als het in Amersfoort kan, moet het toch in elke middelgrote stad kunnen, is ons idee. Maar vreemd genoeg is dat niet zo. Het aantal initiatieven om fietsen te redden van de sloop en her te gebruiken is op 1 hand te tellen. Daar willen we wat aan doen. Niet door zelf meerdere vestigingen te beginnen, maar door kennisoverdracht. We denken aan een mini-symposium in het najaar. Hoe we dit vorm geven dat weten we nog niet, ideeën hierover zijn meer dan welkom. Recent kregen we bezoek van Groen Links raadslid Bram Leeuwenkamp. Hij kende De Fietswerkplaats nog niet en wilde zien hoe wij te werk gaan. Hij was heel enthousiast en we hebben hem gevraagd om mee te denken over onze missie. Daar is hij graag toe bereid. Wordt vervolgd…

 

Raadslid Bram Leeuwenkamp in gesprek met Ton

 

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Door een lekkend toilet bij onze buren van het Kringloopcentrum, heeft wekenlang water door onze muur gesijpeld. Met als gevolg dat ons keukenblok onherstelbaar beschadigd is. Eerlijk gezegd was het ons keukenblokje niet veel soeps, het zag er altijd rommelig uit. We hebben tweede hands een fraaie keuken op de kop kunnen tikken én we hebben Jaap. Jaap is vroeger loodgieter geweest, dus voor hem is dit kat in het bakkie. Samen met Roben heeft hij  de nieuwe keuken geplaatst. Het is nog niet helemaal af, er komt nog een vaatwasser bij en nieuwe tegeltjes zijn in bestelling, maar we zijn er nu al trots op.

 

Het oude keukenblokje met rommelig kastjes

 

Ons nieuwe keukenblok.  Met ingebouwde koelkast, maar nog zonder een betegelde achterwand. Dat komt nog.

 

Missy

En ja, dan hadden we deze week nog een ‘missy’. Een meisje komt met haar moeder een fiets uitzoeken. Haar oog valt op een rood roze Loekie. Een heel leuk fietsje, maar met een flink aantal roestvlekken op het frame. Ik wijs moeder en dochter er op en vertel dat we daar niets aan kunnen doen. Het meisje kijkt me smekend aan. ‘Kunt u daar echt niks aan doen?’  Ik wil eigenlijk ‘nee’ zeggen maar ik vertel haar dat ik mijn best zal doen. Een uurtje later sta ik bij de Action en koop nagellak in diverse rode en roze kleuren. En echt, het werkt. Na de roestplekken eerst opgeschuurd te hebben en aan te stippen met nagellak, knapt het fietsje zienderogen op. Vervolgens met transparante lak bespoten voor de houdbaarheid. Dit is geen dagelijkse kost, maar voor een keer is dit leuk.

 

 

 

Delen:

3 thoughts to “Missie”

  1. Wat een leuk initiatief en ook een plezierige aktie voorde fiets van dat meisje; je wordt steeds inventiever Ton. Met groet, IEN

  2. Of het nu leuk of minder leuk nieuws is, ik geniet van de belevenissen en hoe
    die beschreven worden.
    Ga zo door! Succes met alles!

    1. Clasien, je haalt me de woorden uit de mond…ook ik geniet van alles dat hier gebeurt… Ton en je team: proficiat en reuze goed idee, die missie…. Dit voorbeeld verdient veel meer aandacht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *