Metamorfose

Vakantieperiode voorbij

We zijn een week dicht geweest in verband met vakantie. De twee weken daarna was ik zelf nog op vakantie en hielden de jongens en meiden de zaak open. Dat hebben ze prima gedaan. Petje af. Bij terugkomst nam ik voor de lunch origineel Zweeds knäckebröd mee. Dat viel in goed aarde.

548 Knackebrod

Extra ruimte

“We zouden graag zien dat jullie de vrijgekomen ruimte van Jorijn bij De Fietswerkplaats gaan betrekken” kregen we van de verhuurder te horen. De ruimte maakt onderdeel uit van het voormalige buurthuis en grenst direct aan onze werkplaats. Het gaat om een ruimte van zo’n 150 m2. Ondanks de prachtige ruimte stonden we niet direct te trappelen om dit aanbod. Op de eerste plaats het kostenplaatje, maar er was nog een voorwaarde aan verbonden. We hebben op dit moment 8 werkplekken en de verhuurder wilde om redenen van brandveiligheid dat we 4 van de plekken opgaven en verplaatsten naar de nieuwe ruimte. Na enig overleg zijn we op het aanbod ingegaan en hebben we het contract getekend. Een belangrijke reden om voor de extra ruimte te kiezen, is dat we hiermee een rustige ruimte erbij krijgen. Vooral Stefan vraagt al tijden om een prikkelarme plek, maar we konden hem die tot op dit moment niet bieden. Hopelijk lukt het hiermee wel.

542 Tekenen contract
Ton en Pieter de Man van Matz Beheer ondertekenen het contract

 

De nieuwe ruimte

541 Zaal leeg
De nog helemaal kale ruimte. 

Na een week zeulen, sjouwen, timmeren en schroeven, hebben we de nieuwe ruimte ingericht.

537 werkplaats

We hebben nu een zee aan ruimte en dat voelt geweldig. We houden het plafond rustig, hier geen wielen aan het plafond. En in plaats van 8 kakelende mensen in een ruimte, zijn er hier maximaal 4 aan het werk. In deze ruimte komen geen klanten, dus ook dat scheelt prikkels. Het risico bestaat wel dat we nu twee teams krijgen. Dat is niet de bedoeling, dat zal een aandachtspunt zijn voor de komende tijd.

536 werkplaats nieuw
Een doorkijkje vanuit de oude ruimte naar de nieuwe ruimte

 

 

 

 

Delen:

0 thoughts to “Metamorfose”

  1. Mooi om te zien en wat een zee van ruimte. Wat denk je met je mensen mee. Top en groet van Tineke Nijland, persoonlijk begeleider van Stefan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *