Logisch nadenken

Jaap

 

 

Met Jaap, 55, hebben we een handige man erbij. Hij werkt al zijn hele leven met zijn handen, dus dat komt wel goed. Welkom Jaap!

Robens Bike Shop

 

 

Roben werkt nu al ruim 5 jaar bij De Fietswerkplaats. Vanaf dag één vertelde hij dat hij een eigen zaak wilde gaan beginnen. Dat begint nu langzamerhand echt vorm te krijgen. Hij heeft een winkelruimte gevonden op de Puntenburgerlaan in het Soesterkwartier. Hij verkoopt tweede hands elektrische fietsen en tweede hands fietsen in het duurdere segment. In de ochtenden werkt hij in De Fietswerkplaats, ‘s middags werkt hij in zijn eigen zaak. Een prima combinatie. Heel veel succes Roben!

 

Trapas…

Bij een kinderfiets wilden we de trapas vervangen. Maar de nieuwe trapas bleek niet te passen, omdat het schroefdraad versleten was. Ook het opnieuw tappen van het schroefdraad bood geen uitkomst. We dachten slim te zijn door kunststof cups te gebruiken, maar helaas het paste niet. Sterker nog, we sloegen ze kapot. Daarop besloten we een trapas-pers aan te schaffen voor de prijs van € 254,00. Zo’n duur apparaat hebben we nog niet eerder aangeschaft. ‘S middags arriveerde het apparaat, Roben was al naar zijn eigen zaak vertrokken. Saffier en ik (Ton), besloten daarop zelf het nieuwe apparaat uit te proberen. En het lukte ons. Het lukte ons om het dure apparaat in een uur geheel te slopen. We zetten er met zijn tweeën zoveel kracht op dat het verboog. Toen we er ook nog een hamer bij haalden, liet de uitkomst zich raden. Tja, er gaat wel eens wat mis. Maar niet getreurd, we schaften direct nog eenzelfde pers aan maar lieten het de volgende dag wel aan Roben over. Maar nee, ook nu lukte het niet. Het apparaat bleek een fabrieksfout te hebben en toen Roben weer volgens de oude methode te werk ging, het voorzichtig intikken van de cups, sneuvelden de cups opnieuw. We gaven het op en mieterden de fiets bij de demontage afdeling. Patrick, het opperhoofd van de demontage afdeling, was de dagen ervoor vrij geweest en verbaasden zich bij binnenkomst over de mooie fiets. Nadat we hem het verhaal verteld hadden, knikten hij eens. Nog geen 10 minuten later wenkte hij ons. Met een tweedehands trapas had hij de zaak in no time gepiept. Niet te geloven. In ieder geval minimaal voor deze week is Patrick de Master. Logisch nadenken, is zijn devies.

 

Patrick zet de crank op de trapas. Zijn glimlach spreekt boekdelen.

 

 

 

 

Delen:

One thought to “Logisch nadenken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *