Acht pimpelmeesjes
Vorig jaar hadden we de familie Koolmees als buren, dit jaar de familie Pimpelmees. Gewoon overdag, waar we bij stonden, vlogen ze allemaal uit. Zeven stuks, plus één. Die ene had hoogtevrees en durfde de sprong uit het nest alsmaar niet te maken. Hij moest er nog een nachtje over slapen. Pa en Ma wachtten geduldig in de boom een stukje verderop, voederden nog wat bij, moedigden hem aan en de volgende dag bleek ook nummer acht vertrokken. Het ga jullie goed kleintjes.
Koekoeksjong

De Fietsersbond organiseerde samen met de provincie Utrecht en de Gemeente Amersfoort een nationaal fietscongres in de nieuwe stad met zeer uiteenlopende onderwerpen zoals: ‘Hoe maken we rijden op fatbikes veiliger’ , ‘Meer doen voor minder fietsslachtoffers’, ‘Onderzoek fietsgedrag ouderen’, ‘Doorfietsroutes’, ‘Laat kinderen fietsen’. Teveel om op te noemen. We hadden helemaal geen uitnodiging, alleen was de organisatie zo aardig om die dag speciaal voor De Fietswerkplaats fietsen in te zamelen. Toen Ton op verkenning ging om te zien om hoeveel fietsen het ging, viel zijn oog op de workshop ‘ Van Weesfiets tot Wensfiets’ . Die stond op het punt van beginnen. ‘Nou ik er toch ben’ dacht Ton en nam enthousiast deel aan de workshop. De Fietswerkplaats werkt helemaal niet met weesfietsen, dat zijn namelijk fietsen die ergens zijn blijven staan of verkeerd geparkeerd staan. Wij werken met fietsen die mensen ons doneren. Waar Gemeenten met hun handen in het haar zitten met de weesfietsen en met veel regelgeving te maken hebben, hebben wij daar helemaal geen last van. Waar het de Gemeenten een bak geld kost, lukt het ons om er een winstgevende onderneming van te maken. Een heerlijk contrast, de ambtenarij versus de ondernemer. Het leverde een aantal leuke contacten op, maar eens zien wat daar uit komt.
De Huurprijsdeskundige

Afgelopen vrijdag kwam huurprijsdeskundige Richard van der Boor onze locatie onderzoeken. Onze advocaat Paul Veerman was er bij en ook Martien Veldhuisen, de verhuurder. ( niet op de foto, hij houdt niet van foto’s). Onze locatie maakt deel uit van een groot pand, dat in zijn geheel eigendom is van Nes Vastgoed. In het pand zitten zo’n 10 verschillende ondernemingen, waarvan het Kringloopcentrum verreweg het grootste is. Om ons voor te bereiden op de komst van de huurprijsdeskundige hebben we bij de zoveel mogelijk huurders de huurprijzen opgevraagd. We hebben onze bevindingen doorgegeven aan de deskundige. Nes Vastgoed heeft natuurlijk het gehele overzicht en de makkelijkste weg is dan ook natuurlijk om het onderzoek daar te beginnen. Toen de huurprijsdeskundige aan Martien Veldhuisen vroeg of hij de contracten kon inzien, kreeg hij als onverwacht antwoord dat de contracten geheim waren. Maar huurcontracten met geheimhouding bestaan helemaal niet. Onze advocaat heeft ze in zijn loopbaan in ieder geval nog niet meegemaakt. Het zal allemaal wel goedkomen, de huurprijsdeskundige mag ze vast wel inzien, maar de terughoudendheid van de verhuurder is op zijn minst verrassend te noemen. Als de huurprijsdeskundige alle informatie verzameld heeft, brengt hij een advies uit. Een tijdstip kon hij nog niet noemen. Daar kunnen nog weken, zo niet maanden overheen gaan. We zullen zien.
Leuk, weer een bericht van de fietswerkplaats. Ik hoop dat dejonge pimpelmeesjes een voorbode zijn van een goede afloop van de huurperikelen. Dat hoop ik ook. IEN
Van uitvliegende vrije vogeltjes naar geheime documenten … deze keer was jullie blog wel spannend hoor 🙂 Maar ik blijf het leuk om te lezen wat jullie zoal doen. Ga zo door!