Leerbedrijf

Wisseling van de wacht

Jordy is helaas gestopt bij De Fietswerkplaats. Hij heeft prima gewerkt en menig fiets uit elkaar gehaald, maar hij kon het niet volhouden. Er gebeurde zoveel in zijn persoonlijk leven, dat hij bij ons gestopt is. Jammer, maar helaas.

In Michael hebben we een vervanger gevonden voor Jordy. Michael komt uit een familie van fietsenmakers, dus we zijn hoopvol gestemd. Heel veel succes en plezier Michael!

Specialisten

Langzamerhand ontstaat er een werkverdeling op de werkvloer, waarbij iedereen de kans heeft om zich verder te bekwamen en te ontwikkelen.

Komt er een fiets met terugtraprem binnen, dan gaat die bijna automatisch naar Francis. Zij kan inmiddels haast blindelings een terugtrapnaaf uit elkaar halen en ook weer in elkaar zetten.

Francis met terugtrapnaaf
Francis met terugtrapnaaf

Robert is onze professor. Hij is vastbesloten om de ingewikkeldere naven met 3, 7 of 8 versnellingen geheel te doorgronden. Hij haalt er boeken bij en peutert de onderdelen uit elkaar. Het gaat niet snel, het is ook veel lastigere materie dan op het eerste gezicht lijkt, maar er komt een dag dat hij er alles van af weet.

Robert, onze professor in de dop
Robert, onze professor in de dop

Roben is onze bedrijfsleider. Hij doet de bestellingen bij de groothandel en overlegt met vertegenwoordigers alsof hij dat al zijn hele leven gedaan heeft. Ja, er komt heel wat kijken bij het runnen van een fietswerkplaats.

Roben overlegt met Bert, de vertegenwoordiger van groothandel Aalten
Roben overlegt met Bert, de vertegenwoordiger van groothandel Aalten

En ik? Ja, ik heb ook mijn specialiteit! Ik plak de banden 🙂

Ton plakt een band
Ton plakt een band

Leerbedrijf

Een stage in de praktijk is voor een deelnemer aan een MBO beroepsopleiding een verplicht onderdeel. De stage wordt gevolgd bij een bedrijf dat erkend is. Sinds vorige week zijn we een erkend leerbedrijf. Een adviseur van Innovam, het kenniscentrum voor de mobiliteitsbranche, is bij ons langsgeweest. Omdat Roben binnenkort officieel leermeester is, hebben we het certificaat gekregen. Ik dacht eerst dat de jongens een grapje met me uithaalden toen ze het certificaat tevoorschijn toverden, maar het is echt waar. We zijn een erkend leerbedrijf.

De Fietswerkplaats Erkend Leerbedrijf
De Fietswerkplaats Erkend Leerbedrijf
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *