Komen en gaan

Michel versterkt ons team

Sinds een maand werkt Michel bij ons. Hij heeft een ernstig bedrijfsongeluk gehad, waardoor hij een kwetsuur aan zijn rug heeft. Hij bouwt bij ons langzaam maar zeker weer een arbeidsritme op. Voorlopig werkt hij twee dagdelen per week. Michel heeft veel kennis van gereedschappen en is een gediplomeerd fietsenmaker. Welkom Michel!

534 Michel

 

Tweedehands elektrische fietsen, een compleet drama

De afgelopen jaren hebben we regelmatig elektrische fietsen binnen gekregen. Vrijwel altijd zijn de accu’s kapot, en juist die zijn het duurst. We hebben geprobeerd om zelf de accu’s te reviseren, maar dat lukte ons niet. Daarom nam ik recent het besluit om geen elektrische fietsen meer aan te nemen. Ze nemen gewoon te veel ruimte in en we kunnen er toch niks mee. Drie werknemers, Paul, Emrah en Roben namen vervolgens het initiatief om zelf iets hiermee te gaan beginnen. Ik juichte het initiatief van harte toe, op voorwaarde dat er niet binnen werktijd aan gewerkt zou worden en dat er geen elektrische fietsen in de werkplaats zouden staan. De afspraak was dat ik ze subiet buiten zou zetten. De eerste twee die we kregen waren barrels en ik zette ze buiten.

533 Elektrische fietsen.jpg

Tot zover niks aan de hand. Maar toen, toen begon het gedonder. Met een geheel onverwachte afloop. Nee, dit verhaal loopt niet goed af. Wat was er aan de hand?
We kregen een mooie fiets binnen. Volgens de jongens was er niet veel mee aan de hand. Ze zette hem direct aan de lader. ‘s Avonds toen ik de werkplaats wilde afsluiten, zag ik dat de fiets er nog stond. Ik pakte de fiets subiet op en zette hem buiten. Op slot, dat dan nog wel. De volgende ochtend bleek de fiets gestolen. Het werd een boze dag. Iedereen was boos, op iedereen. Echt een drama, wat een rotdag. De sfeer op de werkplaats was niet te harden en verschillende jongens gingen eerder naar huis die dag. Het groepje “elektrische fietsen” spatte uit elkaar. Het project was nog maar nauwelijks begonnen, of het was alweer geëindigd. En het allerergste moet nog komen. Want we  verloren Paul. Paul is een ervaren en gediplomeerd fietsenmaker die twee jaar bij ons gewerkt heeft. De verhoudingen waren niet meer te lijmen en we hebben afscheid van elkaar genomen. Wat een teleurstelling, wat een drama.

Buurvrouw Jorijn

We delen de werkplaats met het Kleistad Atelier en met buurvrouw Jorijn. Als Jorijn ‘s ochtends wil douchen, loopt ze in haar kamerjas door onze werkplaats. Haar kamer is met een dun wandje gescheiden van de werkplaats, dus feitelijk woont ze in de werkplaats. Toch heeft Jorijn hier nooit over geklaagd. Okee, de keuken was wel eens een troep, en dat liet ze dan direct weten, maar verder, het zonnetje in huis. Maar ja, zoals dat gaat, ze heeft een vriend en is gaan samenwonen. Ergens anders. We moeten het verder doen zonder Jorijn. Als cadeau voor de beste buurvrouw die we ons maar konden wensen heeft ze van ons een Gazelle racefiets, special edition, gekregen. Het ga je goed Jorijn! Dank voor je aanstekelijke vrolijkheid.

535 Jorijn.jpg

 

 

Delen:

0 thoughts to “Komen en gaan”

  1. Jammer,maar het leven kan niet zonder drama’s al is dat en schrale troost. Gelukkig hebben jullie voorlopig een nieuwe fietsenmaker er bij. Met groet, IeN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *