Kerstcadeau

Ligfiets

 

Roben test de ligfiets

 

Of we een driewieler ligfiets wilde hebben? Natuurlijk, altijd. Het bleek om een Hase Lepus driewieler ligfiets te gaan met 14 versnellingen. De fiets had een opknapbeurt nodig, maar zat verder prima in de lak. Omdat wij dit soort fietsen niet gemakkelijk verkopen, zetten we de fiets op Marktplaats. Een koper uit Duitsland kocht de fiets nog dezelfde dag voor € 450. Kijk, dat is nog eens een kerstcadeau.

 

Muurvast

Als het even kan probeer ik het  vervangen van een trapas te vermijden. Dat lukt heel aardig, maar soms moet ik er toch aan geloven. En ja hoor, alsof de duvel ermee speelde kreeg ik de trapasbouten niet los. Ze zaten echt muurvast. Patrick kwam erbij staan en keek het geheel eens aan. ‘Jij krijgt ze ook niet los’ daagde ik hem uit. ‘Nee?, en als het me wel lukt?’ ‘Dan druk ik me 20 keer op.’ ‘Deal’. En ja hoor, waar hij de kracht vandaan haalt weet ik niet, maar hij kreeg de bouten los. Opdrukken dus. Maar hiermee was het verhaal nog niet klaar, want nu moesten de cranks er van af. Dat is normaal een makkie, maar dit keer zat alles tegen. Patrick kwam er weer bij en moest natuurlijk geweldig lachen. Hij probeerde de crank los te maken, maar de crank gaf geen krimp. ‘En als het mij toch lukt?’  ‘Voor 10 keer extra opdrukken, heel graag’ reageerde ik direct. Hij liep naar zijn eigen tafel, pakte zijn eigen cranktrekker, en verhip daarmee was het een peulenschil. We blijken twee soorten cranktrekkers te hebben. Een goedkopere versie en een duurdere. En ik had natuurlijk de goedkopere versie…

 

Links de duurdere en veel betere cranktrekker. Zo op het eerste gezicht lijkt er nauwelijks een verschil, maar in de praktijk….

 

Na 30 keer opdrukken nog zo fris als een hoentje

 

Een nieuwe vloer

Om het nieuwe jaar goed te gaan beginnen, hebben we onszelf een nieuwe vloer cadeau gedaan. Nou ja, we hebben de vloer opnieuw in de verf gezet. Epoxie dit keer, een twee componentenverf. Hopelijk doet deze verf wat hij beloofd en is hij slijtvast. De vorige verf was ook een betonverf, maar na anderhalf jaar gaf hij nog steeds af, zo slecht hechtte hij. Onze werkplaats zag er gehavend uit. Samen met Janam is de klus geklaard.

 

Janam in schilderstenue
En het eindresultaat…

Op naar het nieuwe jaar, we hebben plannen genoeg.

De allerbeste wensen voor 2019!

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *