Juweeltjes

Prachtige fietsen

Corona lijkt nu toch echt bijna voorbij. Het heeft zeker een effect gehad op De Fietswerkplaats. We werken met minder mensen en we waar elkaar voorheen bij binnenkomst de hand schudden, doen we dat nu niet meer. We hebben deels nieuwe begroetingsrituelen ontwikkelt, maar het handen schudden is verdwenen. Jammer, maar helaas. Wat wel gebleven is, is ons streven om de allerbeste fietsen af te leveren. En eerlijk gezegd lukt ons dat steeds beter. Dat komt omdat we prachtige fietsen binnenkrijgen, en als er soms een krasje op zit hebben we Janam. Janam is een meester met de spuitbus en heeft een geduld om jaloers op te worden.

 

 

De spuitbussen die we gebruiken zijn niet milieuvriendelijk. We hebben andere spuitbussen geprobeerd, maar het resultaat viel zo tegen, dat we toch weer gebruik maken van de gewone spuitbussen (met drijfgas). We houden ons aanbevolen voor tips om dit beter te doen.

Salim

 

 

Sinds een maand is Salim (41), ons team komen versterken. Het fietsenmaken is nieuw voor hem, maar hij is een supersnelle leerling. Nadat hij van de week twee omafietsen helemaal opgeknapt had, zei hij: “Geef me de volgende keer maar een moeilijkere fiets, want deze ken ik nu wel” Kijk, dat is nog eens een leergierige houding. Top Salim. Welkom bij de club.

Juwelen

Elke dag komen mensen ons fietsen brengen. Dat blijft een verbazingwekkend fenomeen, waar we super dankbaar voor zijn. Het komt ook geregeld voor dat mensen ons een zak met onderdelen komen brengen. Oude spulletjes die ze nog hadden liggen. Meestal kunnen we daar niet zoveel mee, maar deze week was een ander verhaal. Een oud-fietsenmaker bracht ons zakkenvol met onderdelen.

 

 

Nieuwe asmoeren, ringen, boutjes, kettingspanners, compleet nieuwe kettingkasten. Onze monden vielen open van verbazing. Wauw, wat een cadeau. En er komt nog meer vertelde de gulle gever. We kunnen niet wachten. Dank je wel.

Delen:

One thought to “Juweeltjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *