Is ons nieuwe concept een blijvertje?

Nieuw concept

 

 

Een jonge vrouw rekent haar net gekochte fiets af. ‘Wat hebben jullie een prachtig concept bedacht’ zegt ze. ‘Hoe bedoel je?’ vragen we haar. ‘Ik heb zelf  uit jullie voorraad een fiets uit kunnen kiezen, die jullie perfect opgeknapt hebben. Dit is precies wat ik wil. En met drie maanden garantie, dat is toch prachtig. Ik ken geen andere winkel waar dit zo gaat’ We willen tegensputteren dat we dit concept niet echt bedacht hebben, maar dat we gewoon geen fietsen meer te koop hadden door de enorme vraag en dat dit uit noodzaak ontstaan is. Maar in plaats van tegen te sputteren vragen we haar ‘En wat voor werk doe jij?’ ‘Ik ben conceptontwikkelaar’ zegt ze. Ah, vandaar haar oog voor onze vernieuwing. In juli dachten we nog dat dit een tijdelijke verkoopmethode zou zijn, maar het is inmiddels november en tot december zijn we volgeboekt. Dat klanten hun fietsen eerst uitzoeken en twee weken later op komen halen, is misschien wel een blijvertje.

Kastanjeboom

 

Daan, zoon van Ton, aan het werk met de steenbreker.

We hebben al een paar jaar een kastanjeboom. Doordat hij in een grote kuip staat, kan hij niet tot wasdom komen. Daarom hebben we op de plek waar hij staat de tegels gelicht.  Toen we het witte zand daaronder wegschepten stuitten we op een harde laag. Een keiharde laag. Op de Zwaaikom heeft vroeger een spoorlijntje gelopen om auto’s te vervoeren. De ondergrond is verzwaard met een 20 cm dikke blauwe betonlaag. Dit is het hardste beton dat er bestaat. We probeerden het eerst met een klein boortje, toen met een enorme boor, maar het hielp allemaal niks. We huurden een steenbreker, en jawel nu klopten we het beton aan gort. Het kostten ons een hele middag, maar dan heb je ook wat. Nou maar eens kijken of de boom hier echt kan groeien. Wat zou dat geweldig zijn.

Een fiets met een verhaal

 

 

Elke tweede zaterdag van de maand halen we fietsen op in de stad. Dat was deze maand niet anders. Bij een adres in Rustenburg stond deze fiets voor de deur. Een man kwam naar buiten en overhandigde ons de sleutel. ‘Wat een mooie fiets meneer. Waarom geeft u de fiets weg?’ ‘Ja mooi he’ antwoordde de man. Jullie hebben de fiets een poosje geleden voor me opgeknapt. Nieuwe tandbladen, nieuwe ketting en ook het foam op het stuur is vervangen. Dat hebben jullie goed gedaan’. ‘Maar u geeft de fiets weg?’ ‘ Ja, ik ben ongeneeslijk ziek. Ik heb uitgezaaide kanker en ga snel achteruit. Ik heb geen kracht meer om te fietsen. Ik wil zeker weten dat de fiets na mijn dood goed terecht komt. Daarom geef ik hem nu vast aan jullie. Dan weet ik dat het goed komt.’ ‘Dank u wel meneer, goede reis.’

Delen:

One thought to “Is ons nieuwe concept een blijvertje?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *