In tijden van crisis

Stoelmassage

Een paar weken geleden speelde de coronacrisis nog helemaal niet. Toen mochten we elkaar nog gewoon aanraken en dichtbij komen. Toen wel. Om onze medewerkers te bedanken voor hun inzet, nodigden we Sancia de Winter uit voor stoelmassages. Op onze verdiepingsvloer, temidden van fietsen en wielen, kreeg iedereen die het wilde een schoudermassage. Sommigen waren aanvankelijk wat huiverig, maar na afloop waren de reacties zonder uitzondering enthousiast. Dank je wel Sancia. We zullen je vast nog eens uitnodigen, maar niet elke week, zoals de jongens nu willen.

 

Sancia masseert de schouders van Lars

 

Afstand houden

Omdat we ruime werkplekken hebben en voldoende afstand van elkaar kunnen houden, zijn we deze week open gebleven. Niet iedereen was er. Een enkeling die zich ziek voelde hebben we gevraagd thuis te blijven. Een medewerker waarvan we weten dat hij diabeet is, hebben we gevraagd naar huis te gaan. En een medewerker moest voor de niet naar schoolgaande kinderen zorgen. Met de overigen hebben we lekker gewerkt. We hebben weer veel nieuwe fietsen opgeknapt. Dat kwam goed uit, want onze voorraad te verkopen fietsen was nog maar beperkt. Veel klanten hebben we deze week niet gezien, maar merkwaardig genoeg draaiden we toch een meer dan normale omzet. Het lijkt erop alsof de klanten die wel komen, heel bewust naar ons komen voor een reparatie of een nieuwe fiets. Normaal twijfelen mensen heel lang, en nu maakten mensen snel hun keuze. Hoe het de komende weken zal zijn, is nog ongewis. Het zal spannend zijn.

 

Lars, Roben en Jaap. Pauzeren met een flinke afstand tussen elkaar.

 

Van Grijs naar Groen

Het Kringloopcentrum heeft ons plan omarmd om De Zwaaikom met leibomen te vergroenen. Maar liefst 18 bomen hebben ze vandaag geplant. Verschillende soorten leibomen. Haagbeuk, peer, appel, beverboom, pruim en laurierkers. Vanwege de Coronacrisis is het Kringloopcentrum gesloten en zijn alle vrijwilligers naar huis gestuurd. Het overige personeel maakt van de gelegenheid gebruik om de boel weer eens goed op te ruimen en… bomen te planten. Wat je noemt van de nood een deugd maken. Het liefst wilden ze de bomen in de grond zetten, maar de vastgoedeigenaar zag dit helaas niet zitten. Bang voor wortels die het asvalt kapot maken. Daarom heeft het Kringloopcentrum, net als wij, gekozen voor grote bakken van maar liefst 160 liter. Ik kan niet wachten tot onze straat in blad en bloei komt.

 

Yes, bomen op de Zwaaikom. Nu de vogels nog.

 

 

 

Delen:

2 thoughts to “In tijden van crisis”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *