In tijden van crisis Deel 2

Ondernemen is meebuigen, maar hoe? 

Omdat wij niet tot de contact-beroepen behoren, mogen wij nog aan het werk. We hebben wel de bezetting gehalveerd. Van de 7 werkplekken, gebruiken we er nu nog maximaal 4, omdat in de praktijk bleek dat we met 7 werknemers de afstand van 1,5 meter niet konden garanderen. Het is een stuk saaier, zo ver van elkaar, maar ja het is niet anders. Klanten zijn op 1 hand te tellen, dus we zijn vooral bezig met het op peil brengen van onze voorraad te verkopen fietsen. We hebben nu zo’n 45 fietsen te koop staan, zoveel hebben we er nog nooit gehad. In de eerste weken van de crisis bleef onze omzet prima overeind, maar de afgelopen week is de omzet gehalveerd. Natuurlijk proberen we hier oplossingen voor te bedenken, zoals verkoop via Marktplaats, of fietsreparaties aan huis. Maar of dit echt zoden aan de dijk zal zetten, is maar zeer de vraag. Het is vooral afwachten en onze voorraad verder aanvullen. Ondernemen en passief zijn, dat valt niet mee.

 

Een deel van onze voorraad fietsen die te koop staan

 

Vakantie

Een oplossing voor de crisis is natuurlijk om lekker op vakantie te gaan. Maar ja, waar moet je heen? Op vakantie gaan is op dit moment onmogelijk, behalve…behalve als je van vissen houdt. Roben is zo’n enthousiasteling. Hij heeft extra vakantie opgenomen om te gaan (nacht)vissen. Met resultaat.

 

 

Meer natuur

Ons straatje kleurt alsmaar groener en groener. Er is nog geen vogel te zien, maar we bereiden ons er vast op voor. Daar hebben we nu alle tijd voor 🙂  We hebben extra borders met groen aangelegd en twee vogelhuisjes opgehangen. Echt luxe vogelhuisjes, dat moeten de vogels toch weten te waarderen! Hup vogels.

 

Jaap hangt een van de vogelhuisjes op

 

 

Delen:

One thought to “In tijden van crisis Deel 2”

  1. Ik denk dat jullie pijlen naar de vogelhuisjes moeten maken, zo’n luxe zijn ze natuurlijk niet gewend en wat een grote vis ! Sterkte met alles, IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *