In Kerstsfeer

Kerstboom

Het begint een traditie te worden, want ook dit jaar hebben we weer een kerstboom gemaakt van onderdelen van fietsen. Jaap heeft de afgelopen tijd de materialen verzameld en de ‘boom’ vervolgens in elkaar gezet en opgetuigd. Compleet met goudgespoten kerstballen. De ballen kunnen een stootje hebben. Ze zijn massief en geheel gemaakt van binnenbanden. Een waar stukje huisvlijt. Vanaf een uur of 4 ‘s middags begint de boom te bloeien en te gloeien. Hoe donkerder het wordt, hoe mooier. Het is haast jammer dat het niet eerder donker is.

 

Jaap druk bezig de boom in elkaar te zetten.

 

En dit is het resultaat

 

Zwolle, Almere, Rotterdam

Tot onze verbazing bestaan er niet veel fietswerkplaatsen in Nederland zoals de onze. We krijgen regelmatig bezoek van mensen die elders ook een dergelijke werkplaats willen opstarten. Afgelopen week kwam Martijn langs uit Rotterdam. Hij is nu nog werkzaam in de zorg, maar wil graag in Rotterdam met een fietsproject starten waarbij mensen weer de kans krijgen om zinvol aan de slag te gaan. Het werd een enthousiast bezoek. Hopelijk lukt het hem om handen en voeten te geven aan het project. Zet hem op Martijn!

 

 

Compressor

Ik heb er heel lang voor gepleit om een compressor aan te schaffen. Maar de jongens vonden het een onnodige aanschaf, ze pompen de banden liever handmatig met een fietspomp op. Het is er nu toch van gekomen. We hebben een compressor aangeschaft. En handig dat het is, het is een uitvinding, geweldig. Een kleine correctie op het verhaal hierboven. De jongens wilden al heel lang een compressor, maar ik vond het onzin. Ze zeurden mij de oren van de kop. Had ik maar eerder naar ze geluisterd. Een fantastisch apparaat.

 

Rechtsonder de compressor. Banden oppompen is nu een feest. En zo gepiept.
Delen:

3 thoughts to “In Kerstsfeer”

  1. Leuk en inventief zo’n kerstboom. Veel; plezier met de compressor al weet ik niet wat het is. Voor allemaal mooie kerstdagen en alle goeds voor het komende jaar. IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *