In de schijnwerpers

KeiTV

Na een poosje van rust, stonden we de afgelopen weken vol in de schijnwerpers. Eerst kregen we bezoek van een filmploeg van het jonge Amersfoortse televisiebedrijf KeiTV. Zij combineren het maken van programma’s met het begeleiden van jongeren die graag weer aan de bak willen. Ze wilden graag zien hoe het er bij ons aan toe gaat.

De cameraploeg bezig met het buitenshot

Nederlands Dagblad

Vervolgens kregen we bezoek van journaliste Rebecca van de Kar van het Nederlands Dagblad en fotografe Nanette de Jong. Zij maken een landelijk item over recycling van fietsen en gebruiken De Fietswerkplaats als een van de voorbeelden in een binnenkort te verschijnen apart katern van het ND. Ze hebben uren rondgekeken op De Fietswerkplaats, tientallen vragen gesteld en honderden foto’s genomen. We zijn natuurlijk heel benieuwd wat er uit komt…

 Rebecca interviewt Ton, terwijl Nanette een foto maakt

Girlsday

De klap op de vuurpijl was de ‘Girlsday’ van afgelopen woensdag. ‘Girlsday’ is een internationale dag om meiden kennis te laten maken met techniek. Zestien meiden tussen de 10 en 15 jaar, die lid zijn van ‘Technica 10 Keistad’ gaven we in anderhalf uur een rondleiding. Niet door te kijken, maar vooral door zelf te laten doen. We hadden een parcours van 6 tafels. Na een kwartier schoof iedereen door, aan elke tafel gebeurde iets anders: Hoe plak je een band? Hoe repareer ik de verlichting? Hoe haal ik een slag uit mijn wiel? Hoe werkt een naaf nou eigenlijk? Hoe maak ik mijn fiets schoon? Hoe leg ik de ketting er weer goed op? De meeste meiden vonden het geweldig, maar sommigen vonden het maar niks, want die vieze smeer op je handen…:-)

 Een slag uit een wiel halen

 

Roben legt de werking van een naaf uit en haalt hem uit elkaar. Daarna mogen de meiden de naaf weer in elkaar zetten…

 

Daouda begeleidt de meiden bij het poetsen van een fiets

 

Patrick kijkt toe of het de meiden lukt de ketting er op te leggen

Een zeer geslaagde middag met enthousiaste meiden. Hup meiden, zet hem op.

Delen:

One thought to “In de schijnwerpers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *