IJzersterk

Sterk Staaltje

Bij het testen van de lage instap fiets, die we net helemaal af hadden, merkte Roben dat de fiets ongewoon sterk veerde. Maar er viel niets vreemds aan de fiets te zien. Geen scheur in het frame, geen lakschade en toch vertrouwde Roben het niet. Hij pakte de fiets bij kop en kont. En?

Roben vouwde de fiets met zijn blote handen in een keer helemaal dubbel. Conclusie: Metaalmoeheid. Of is Roben gewoon ijzersterk en kunnen we hem beter Jerommeke noemen?

Blower lager

We hebben een blower die prima werkt. ‘s Zomers zorgt hij voor verkoeling, in de winter voor warmte. Klein probleempje, hij hangt zo hoog dat hij onze fietsen die bovenop de werkvloer staan verwarmt. Daaronder staan we te koukleumen, of zoals van de zomer, flink te zweten. Maar ja, zo’n blower verplaats je niet zomaar, het apparaat weegt honderden kilo’s. De firma De Vreeden heeft het voor ons opgelost. En nou maar eens kijken of we het in de winter lekker warm krijgen.

Onder het toeziend oog van Roben en Jaap, haalt een medewerker van het installatiebedrijf de blower met een speciale lift naar beneden.

80 Fietsen

Belt de RABO bank uit Utrecht. Of we belangstelling hebben in 80 fietsen? Hoeveel? 80?  Ja, dat is de gedachte, dat is het idee. Oeps.

Lars bij de RABO toren

We hebben de afgelopen maanden met man en macht gewerkt om onze voorraad fietsen beheersbaar te krijgen. Dat is goed gelukt. In één klap 80 fietsen erbij is dan veel, maar we hebben het toch gedaan. We hebben we van de week in geweldige teamactie de fietsen opgehaald. Lars en Ton haalden in twee etappes de fietsen op. Denisse en Roben controleerden de framenummers, selecteerden de fietsen op bruikbaarheid en verplaatsten ze naar boven, naar onze ‘voorraadschuur’. Die staat nu weer helemaal vol. Een luxe probleem. Dank je wel RABO bank, we gaan er iets moois van maken.

Onze voorraad fietsen voor de RABO actie

 

Onze voorraad fietsen na de RABO actie 🙂

 

 

 

 

 

Delen:

One thought to “IJzersterk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *