IJstijd

Roben is weer terug op zijn post. Welkom terug Roben!

We zijn met zijn allen volop aan de slag en maken, naast gewone reparaties, soms wel 4 fietsen per dag. Maar onze etalage staat nooit vol want “nieuwe” fietsen staan zelden langer dan een paar uur te koop. Het mooie weer speelt hierbij zeker een rol. Hoe beter het weer, hoe meer klanten. Maar ook, hoe beter het weer, hoe warmer het bij ons is. Door het hoge plafond en deuren die we tegen elkaar open kunnen zetten, is het bij ons nooit super heet. En als het dan toch een keer warm is, dan hebben we ijs. Een hele ijskast vol. Vooral Stefan is er gek op.

553-ijsjes

Doe het Zelf

Het komt regelmatig voor dat klanten op zoek zijn naar een tweedehands onderdeel. Soms zoeken we het zelf, soms wijzen we de klant de weg en mag de klant zelf gaan zoeken. Van de week wilde een vrouw allerlei onderdelen van een fiets, om de fiets van haar zoontje te maken. Omdat het voor ons een heel gedoe was om de onderdelen bij elkaar te zoeken, mocht de vrouw ter plekke een fiets demonteren. Uiteindelijk kostte het ons toch nog even veel tijd, omdat de vrouw geen idee had hoe het gereedschap werkte. Maar gezellig was het wel! Met de fiets van haar zoontje is het uiteindelijk toch niet goed afgelopen. De gekozen onderdelen bleken niet te passen…

552-klant-aan-het-werk

In de Lift

Het gaat goed met De Fietswerkplaats. Zo goed, dat we het ons konden veroorloven een gloednieuwe elektrische fietslift aan te schaffen. De lift is speciaal voor Michel, omdat hij een zwakke rug heeft. De montage was niet eenvoudig, omdat het aandrijfgedeelte zo’n 20 kilo weegt en omdat het op 4 meter hoogte bevestigd moest worden. Met de hulp van Kevin en een  steiger hebben we de klus geklaard. De lift werkt perfect.

555-electrische-lift

 

 

Delen:

0 thoughts to “IJstijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *