Het zal toch niet…

Afscheid Natascha

We hebben afscheid genomen van Natascha. Het fietsenmakersvak bleek toch niet helemaal haar ding. Ze kan zich prima staande houden temidden van al die mannen, maar heeft nu een werkplek gevonden waar ze ook met meiden samenwerkt. Dank je wel Natascha voor je hulp en alle framenummers die je voor ons opgezocht en ontcijferd hebt.

491 Afscheid Natascha
Met een speech van Roben en een cadeau namens ons allen nemen we afscheid van Natascha

 

Sederine komt erbij

Vanuit de Emmaschool loopt Sederine sinds kort bij ons 1 dag per week stage. Hij zal zich vooral met het slopen van oude wrakken bezig houden en hij helpt de Ophaaldienst.

492 Sederine
Sederine laadt fietsen in op de aanhanger van de Ophaaldienst

 

Het zal toch niet….

Van de week kregen we bericht van de verhuurder dat ons pand over 3 of 4 maanden gesloopt zal worden. Paniek in de tent. Toch niet weer verhuizen! Waar moeten we heen?
Na van de eerste schrik bekomen te zijn hebben we de pers geïnformeerd, contact gezocht met raadslid Rob Smulders en rondgevraagd in de buurt. Volgens  informatie uit de buurt heeft de Aldi plannen om zich er te vestigen, inclusief een parkeergarage op het dak. Hoe betrouwbaar deze informatie is, is onduidelijk.

493 Aldi-logo

Wel is duidelijk dat er dan nog heel wat stappen te zetten zijn voor een dergelijk plan gerealiseerd kan worden. Allereerst een sloopvergunning. Navraag op het stadhuis leert dat een sloopvergunning voor Gemeentepanden in paar weken rond kan zijn. Maar dan komt het volgende stuk: De bestemming van het pand dient gewijzigd te worden. Het pand heeft nu een sociale bestemming, een winkel kan zich er niet zomaar vestigen. Dit is een tijdrovende procedure waar een jaar voor staat in verband met inspraak en bezwaren. Het zal toch niet zijn dat wij een tweede Boedha worden in Amersfoort? Het Boedha restaurant aan de Stadsring wat tegen de vlakte is gegaan en nu al jaren en jaren braak ligt. Slopen als het nodig is en als er heldere plannen liggen is prima. Maar zo lang dat nog niet het geval is zullen we ons met hand en tand tegen de plannen verzetten.

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *