Groei en Bloei

En de winnaar is? 

Het gaat goed met De Fietswerkplaats. We werken hard, doen ons stinkende best en klanten weten dat te waarderen. Het aantal vaste klanten neemt toe en ook nieuwe klanten weten ons steeds meer te vinden. Vooral dankzij onze goede buur het Kringloopcentrum zitten we op de Isselt eigenlijk op een A-locatie, want de hele stad komt daar, rijk en arm. Natuurlijk helpt het enorm, dat we met Roben een vakman in huis hebben. Hij is pas 24 maar heeft de ervaring van een 100-jarige. En wat is leuker dan een weddenschap aan te gaan met iemand die het heel vaak bij het rechte eind heeft?

Op de foto poseren Ton (links) en Roben beiden met een fiets die ze opgeknapt hebben. Ton met een Altra Vitesse damesfiets, Roben met een aangepaste Gazelle Sprinter. ‘Mijn fiets verkoopt het snelst’ weet Roben te melden. ‘Nee hoor, de mijne. Wedden? Om snicker-ijs’  ‘Deal’  En wie oh wie wint de weddenschap? Met overmacht wint Ton de weddenschap. Heerlijk.

Respect

Dit is een gek verhaal, of misschien ook juist niet. Janam werkt al drie jaar bij De Fietswerkplaats. Hij begon als fietsenmaker, maar dat was niet zo’n succes omdat hij de fijne kneepjes van het vak nog niet kende en zijn gebrekkig Nederlands een goede instructie in de weg stond. Hij werd eerst manusje van alles en daarna heeft hij zich een tijdlang geconcentreerd op het rechtmaken van wielen. Hij zette er waarnodig spaken bij en haalde de slagen eruit. Daar is hij met al zijn geduld inmiddels een kei in.

 

 

Omdat de wielen op waren en het heel druk was, kreeg Janam het verzoek een fiets op te bouwen. En warempel, hebben wij nou al die tijd stront in onze ogen gehad? Met slechts af en toe een aanwijzing blijkt het hem prima af te gaan. Respect is hierbij het toverwoord. Hij heeft met zijn geduld en doorzettingsvermogen zoveel respect afgedwongen dat we de bereidheid hebben om naar hem te luisteren en zijn vragen te beantwoorden. En dat levert mooie fietsen op en een gelukkig mens.

Bloembakken

De Isselt mag dan een A-locatie zijn voor de verkoop van onze fietsen zijn, echt vrolijk ziet het er niet uit. Er is in de Zwaaikom vrijwel geen groen te ontdekken. Daar hebben we verandering in aangebracht, zij het nog op hele kleine schaal.

 

 

We hebben plantenbakken gemaakt, beschilderd en volgezet met groen. We bakenen hiermee gelijk de overkant ermee af, zodat wij daar onze fietsen te koop kunnen zetten. Dus niet alleen groen, maar ook meer ruimte voor onze fietsen. Het is een beginnetje, hopelijk volgt er meer groen.

Delen:

One thought to “Groei en Bloei”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *