Glansrijk

Daouda

Tot ons grote verdriet is Daouda vertrokken. Hij vervulde een belangrijke rol bij De Fietswerkplaats, door zijn humor en doordat hij alles opruimde. Fietsenmakers houden niet van opruimen, Daouda wel. Hij sorteerde het papier, bracht het ijzer naar het Kringloopcentrum en bovenal poetste hij de opgeknapte fietsen. Als Daouda een fiets onderhanden nam, dan gebeurde er echt wat. Hij ontdekte elk vergeten detail, zoals een losse spaak en maakte van elke fiets een begerenswaardig artikel. Hij zette de fietsen eerst in het sop en daarna nam hij ze met poetsolie onder handen. De fietsen glommen na zijn behandeling als een zonnetje. Als afscheidscadeau kreeg hij van ons een driezitsbank. Daouda, enorm bedankt. Wat ons betreft ben je glansrijk geslaagd.

 

Het inladen van de bank

 

Daouda thuis op zijn nieuwe bank

 

Doei fietsendieven

Komt een man bij ons de winkel binnen. Zijn nieuwe fiets laat hij onbeheerd buiten staan. Is hij zo goed van vertrouwen of is er iets aan de hand?

 

 

Als we er naar vragen nodigt de man ons uit om zijn fiets te stelen. Hij blijft op afstand staan terwijl wij naar zijn fiets lopen. Als we de fiets aanraken, begint er een ledje te branden en klinkt een zacht alarm. Als we de fiets pakken en er mee weg willen lopen, blijken de wielen geblokkeerd en gaat een enorm alarm af. De man moet ontzettend lachen. Hij komt dichterbij, pakt zijn fiets en kan er gewoon mee wegrijden. He? Het blijkt een Van Moof electrische fiets te zijn. De ledjes zitten in het frame verwerkt.

 

 

De fiets staat in verbinding met zijn mobiele telefoon. Zo gauw hij weg loopt, vergrendelt de fiets automatisch. Voor het geval dieven de fiets als een speer in een busje laden en jatten staat er een ‘bike hunter’ team klaar. De fabrikant garandeert dat ze de fiets binnen twee weken terugvinden, doordat de fiets een ingebouwd gps signaal heeft. Zoniet, dank krijgt de eigenaar een nieuwe fiets. Mooi he.

 

Record omzet

Als het de hele dag regent, komt er geen kip, laat staan dat we dan iets verkopen. We mogen dan al blij zijn met een omzet van € 200,00. Als het snikheet is idem dito. Bij extreem weer blijven de klanten gewoon weg. Ons streefbedrag is een omzet te halen van zo’n € 500,00 per dag. Dat zijn zo’n 3 verkochte fietsen plus reparaties. We halen dit bedrag regelmatig, maar lang niet altijd. Deze week haalde we echter een all-time record.

 

Een record van € 577 aan pinbonnen…, plus 6 bonnen van € 100 per stuk voor de Stichting Leergeld. Een totaalbedrag van € 1177,00. Joepie, daar worden we toch wel vrolijk van.  Het ligt niet in de verwachting dat we dit record snel zullen breken, maar je weet maar nooit 🙂

 

 

Delen:

One thought to “Glansrijk”

  1. Jammer van Daouda, maar hopelijk heeft hij iets anders gevonden. Wat een mop met zo;n beveiligde fiets, ik zie het jullie niet doen. Met groet, IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *