Gerepareerd

Benjamin

Sinds kort werkt Benjamin bij ons. Hij heeft altijd al met zijn handen gewerkt, maar fietsenmaken is nieuw voor hem. Het is wat je noemt een stille kracht. Je hoort hem bijna niet, maar ondertussen is hij druk bezig het vak te leren. Heel veel succes Benjamin!

909 Benjamin

Binnenbanden

We proberen zoveel mogelijk te recyclen, maar soms is het lastig. Wat bijvoorbeeld te doen met binnenbanden? Navraag bij collega-fietsenmakers leert dat hier geen eenduidig beleid in is. Sommige fietsenmakers gooien de banden bij het restafval, anderen scheiden en het leveren de banden in bij een gespecialiseerd bedrijf. Maar ja, dat kost geld. Van de week stapte een vrouw de werkplaats in en vroeg of we gebruikte binnenbanden hadden. ‘Ja hoor mevrouw’ kreeg ze als antwoord ‘Maar alleen als u ze allemaal meeneemt.’  🙂 Dat beloofde ze. Ze was blij verrast toen bleek dat we een hele bak voor haar hadden. Ze maakt samen met een aantal buurvrouwen kunstwerken van.de banden. Ze kon niet alles in één keer meenemen en toen ze de tweede keer kwam zette ze een grote pot drop op ons bureau. Of ze nog een keer terug mocht komen? Graag!

 

910 Binnenbanden

Reparatie-ophaaldienst

Van de week zijn we officieel begonnen met een reparatie-ophaaldienst. Voor € 5 halen we overal in de stad fietsen op. ‘Vandaag opgehaald, morgen klaar’ is onze slogan. Als mensen dat willen brengen we hun fiets ook weer terug, maar omdat we hier ook € 5 voor vragen, zullen mensen er meestal voor kiezen om de fiets zelf op te halen.
We zijn met de reparatie-ophaaldienst begonnen om meer werk binnen te halen en ook om een andere reden. Bij reparaties heb je te maken met stress, met tijdsdruk. Sommige jongens houden hier helemaal niet van, die vinden het heerlijk om in hun eigen tempo een fiets op te bouwen. Anderen kicken juist van de stress, die hebben juist meer plezier in hun werk als ze snel moeten werken, als ze onder druk staan. Daarom willen we zowel reparaties als het opbouwen van tweedehands fietsen. Het is nu zaaks om ruchtbaarheid te geven aan onze nieuwe service. Zegt het voort! De Stad Amersfoort wijdde er een kort artikel aan. Zie: http://destadamersfoort.nl/deel-je-nieuws-artikel/nieuw-initiatief-de-fietswerkplaats-298636

911 Ophaaldienst

 

 

 

 

 

Delen:

0 thoughts to “Gerepareerd”

  1. Wat een bof, zo’n bandenmevrouw. Ik zal jullie ophaaldienst zoveel mogelijk doorgeven o.a.aan het Brandpunt en de Pilatesgroep. Met groet, IEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *